برای همه‌ی ما پیش آمده که گاهی به دلیل سر و صدای زیاد محیط اطرافمان، یا وقتی که در حال راه رفتن هستیم و تلفن هوشمندمان را در جیب قرار داده‌ایم، تماسی را از دست داده یا متوجه یک پیامک مهم نشده باشیم. اصلی‌ترین وظیفه‌ی ابزاری به نام ساعت هوشمند این است که این اعلان‌ها را به شما نشان دهد تا پیام‌ها، ایمیل‌ها و تماس‌های از دست رفته‌ی شما به حداقل برسد. ساعت هوشمند موتورولا Moto360، یکی از زیباترین ساعت‌های هوشمندی است که در سال 2014 به بازار عرضه شد. زمانیکه کمتر تولید کننده‌ای برای طراحی ساعت‌های هوشمند ارزش خاصی قائل می‌شد، موتورولا به دیگر تولیدکنندگان یادآوری کرد که طراحی یک محصول چقدر مهم است. طراحی گرد موتو360، یادآور ساعت‌های آنالوگی است که روی دست بیشتر مردم می‌بینیم و شاید این باعث شود تا موتو360 بتواند راحت‌تر خود را به مردم تحمیل کند.
 

 
جعبه‌ی گرد موتو360، از همان ابتدا به شما یادآوری می‌کند که با یک ساعت هوشمند صفحه گرد رو به رو هستید. پس ار باز کردن جعبه‌ی گرد ساعت، با Moto360 رو به‌ رو خواهید شد. در محل تعبیه شده زیر قسمتی که ساعت قرار گرفته است، کابل شارژ micro USB و داک شارژر القایی قرار دارد.
 
 
 

راه ‌اندازی

برای راه اندازی Moto360 کافیست تا آخرین نسخه اپلیکیشن Android Wear را از گوگل‌پلی دانلود و نصب کنید. سپس وارد برنامه Android Wear شده و بلوتوث خود را روشن کنید. با استفاده از QR Code زیر می‌توانید اپلیکیشن اندرویدی Android Wear را دانلود کنید.
 

Moto360 را نیز روشن کرده و پس از انتخاب زبان پیش فرض، منتظر تایید برای جفت شدن دو دستگاه باشید. سپس وارد تنظیمات در اپلیکیشن Android Wear خواهید شد و پس از انجام تنظیمات وارد صفحه‌ی مربوط به ساعت اندرویدی جفت شده با گوشی هوشمندتان می‌شوید. 
 
 

صفحه نمایش

صفحه نمایش Moto360، یک نمایشگر LCD گرد با رزولوشن 320 X 290 و چگالی تصویر 205ppi است که البته بخشی از قسمت پایین صفحه نمایش برای قرار گرفتن حسگر روشنایی اختصاص یافته است و هنگام روشن بودن صفحه نمایش، این قسمت خاموش خواهد بود. به دلیل انتخاب صفحه نمایش LCD توسط موتورولا، غلظت رنگ مشکی زیاد مطلوب نیست و کمی رنگ پریده به نظر می‌رسد اما از آنجایی که رنگ زمینه رابط کاربری گوگل سفید است، این رنگ پریدگی رنگ مشکی زیاد به چشم نمی‌آید. خوشبختانه بر خلاف اپل‌واچ، Moto360 دارای حسگر سنجش نور محیط است و می‌توانید با انتخاب حالت خودکار تنظیم میزان نور صفحه نمایش، این وظیفه را به این حسگر بسپارید. به دلیل استفاده از پنل LCD، خوانایی صفحه نمایش Moto360 در حالت بیشینه نور صفحه، زیر نور مستقیم خورشید متوسط ارزیابی می‌شود و توانایی رقابت چندانی با اپل‌واچ یا ساعت‌های هوشمند سامسونگ را ندارد. صفحه نمایش این ساعت با گوریلا گلس 3 پوشانده شده است.
 

سخت‌افزار

سخت‌افزار Moto360 کمی تعجب آور است. انتخاب پردازنده‌ی نسبتا قدیمی TI OMAP 3  ناامید کننده به‌نظر می‌رسد. البته عاملی مثل ارزان‌تر بودن این پردازنده نسبت به سایر پردازنده‌هایی که در ساعت‌های هوشمند در حال به‌کارگیری هستند می‌تواند یکی از دلایل موتورولا باشد. 4 گیگابایت حافظه داخلی، 512 مگابایت حافظه رم، بلوتوث 4.0 LE، گام‌شمار، حسگر سنجش نور محیط و حسگر اپتیکال سنجش نور محیط سخت‌افزار Moto360 را تشکیل می‌دهند. 
 
 

نرم‌افزار و رابط کاربری

اولین ساعت هوشمند موتورولا، با یک اولین دیگر همراه شده و آن چیزی نیست جز اولین نسخه سیستم‌عامل پوشیدنی گوگل به نام Android Wear که با گجت‌های اندرویدی دارای اندروید 4.3 به بالا همگام‌سازی می‌شود. امکانات این سیستم‌عامل در سطح ابتدایی است و تا بلوغ و تکامل خود هنوز راه زیادی در پیش دارد. حتی در زمینه زیبایی بصری قابل مقایسه با تایزن سامسونگ یا Watch OS اپل نیست و شاید در این قسمت رتبه‌ی آخر را در اختیار داشته باشد. برخلاف سیستم‌عامل اندروید که قابلیت تغییرات و شخصی‌سازی توسط کمپانی‌ها را دارد، Android Wear قابلیت شخصی‌سازی توسط شرکت‌ها را ندارد و تنها می‌توانند تعدادی واچ‌فیس پیش‌فرض به آن استفاده کنند. در گوگل‌پلی واچ فیس‌های متنوع رایگان و غیر رایگان زیادی برای Moto360 عرضه شده‌اند که بنا به سلیقه‌ی خود می‌توانید آن‌ها را دانلود کرده و استفاده نمایید.
 
در زمینه سرعت سیستم عامل، حین کار کردن با Moto360 متوجه کندی‌هایی شدیم که نمی‌دانیم علت اصلی آن پردازنده نسبتا قدیمی به کار گرفته شده در این ساعت است، یا این کندی‌ها را هم باید مانند کندی‌هایی که گاها در اکثر محصولات اندرویدی می‌بینیم جزئی از Android Wear بدانیم و با آن کنار بیاییم. در مجموع Android Wear را یک سیستم‌عامل دوست‌داشتنی و جذاب نمی‌دانیم.
 

حسگرها و باتری

موتورولا در این ساعت از یک حسگر اپتیکال سنجش ضربان قلب استفاده کرده است که دقت قابل قبولی دارد. نکته عجیب حین استفاده از گام‌شمار، تاخیر و کندی بیش از حد هنگام حرکت بود که گاها تا بیش از سی قدم توسط گام‌شمار شمرده نشده و به یک‌باره تعدادی از قدم‌ها به عدد شمرده شده اضافه‌ می‌شد. ضمن این‌که دقت و میزان حساسیت گام‌شمار رضایت‌بخش نبود.
Moto360 از یک باتری 320 میلی‌آمپری بهره‌ می‌گیرد. این باتری 115 میلی‌آمپر ظرفیت بیشتری نسبت به اپل‌واچ برخوردار است و انتظار می‌رود که بازدهی باتری نیز از این بیشتر بودن طرفیت تبعیت کند. اما در بررسی‌هایی که ما انجام دادیم این اتفاق نیفتاد و در نهایت می‌توانید به اندازه‌ی یک روز توقع شارژدهی از Moto360 داشته باشید که شاید به دلیل بهینه نبودن Android Wear نسبت به Watch OS باشد. در مجموع باتری ساعت‌های هوشمند در حال حاضر بزرگترین نقطه ضعف آن‌ها محسوب می‌شوند.
 
 

جمع‌بندی

ساعت هوشمند موتورولا زیباست، و این زیبایی طراحی را در هر ساعت هوشمندی نخواهید دید. اما آیا تنها زیبایی ملاک انتخاب ساعت هوشمند است، یا عملکرد پردازشی، رابط کاربری و بازده باتری و عواملی از این دست اولویت بالاتری نسبت به زیبایی دارند. این موارد هستند که تعیین می‌کنند آیا Moto360 انتخاب شما خواهد بود یا خیر.
 
 




 
مزایا:
طراحی زیبا
امکان استفاده از بندهای متنوع
گوریلا گلس 3
داک شارژ القایی
معایب:
بازده متوسط باتری
سخت‌افزار نسبتا قدیمی