.:فارسی موبایل | سایت تخصصی موبایل ایران:.

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۳ ثبت شده است

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 Dual


به نظر می‌آید که معرفی شش ماهه‌ی پرچم‌داران سونی کمی برای کاربران خسته کننده شده، اما سونی به هیچ عنوان دست از مواضع خود برنداشته و قصد دارد تا مصممانه این سیاست خود را ادامه دهد. سیاستی که امروزه در کمتر سازنده ای شاهد آن هستیم. به هر حال همچنان باید هر شش ماه یک بار منتظر پرچم‌داری جدید از جانب شرکت سونی بود که نسبت به نسل قبلی‌اش تفاوت‌های نه چندان انقلابی داشته. اما اکسپریا Z3 را باید ورای سایر پرچم‌داران سونی دانست. ما هم در زمان رونمایی این گوشی گمان می‌کردیم که این گوشی تفاوت چندانی با نسل قبلی خود نداشته و باید Z3 را Z2 + 1 دانست. اما این تمام واقعیت نبود. چرا که اکسپریا Z3 کاملا نظر ما را جلب نمود. به واقع شاید نتوان اتفاقی انقلابی در این محصول پیدا کرد، اما می‌توان این پرچم‌دار را تکامل یافته ترین و کم نقص ترین گوشی سونی تا به این تاریخ دانست. گوشی‌ای که بسیار دوست داشتنی و دلچسب می‌باشد. اگر شما هم به اندازه‌ی کافی کنجکاو شده‌اید تا اطلاعاتی بیشتر در مورد برترین گوشی نیمسال دوم سونی بدانید، با ادامه‌ی نقد و بررسی دیجی کالا همراه باشید.
 

طراحی و ساخت

 
به جرات می‌توان گیراترین بخش سونی اکسپریا Z3 را طراحی آن دانست. شاید بتوان گفت که طراحی اکسپریا Z3 نسبت به نسل پیشین خود تغییر زیادی نداشته، اما همین اندک تفاوت‌های ریز، سبب زیبایی این محصول شده است. نخست آن که لبه های این گوشی نسبت به Z2 گردتر شده. این انحنا نه تنها باعث زیبایی این محصول شده، بلکه در خوش دست بودن آن هم کمک شایانی نموده است.
نکته‌ی بعدی که در مورد خوش دست بودن این دستگاه وجود دارد، مربوط به وزن این گوشی می‌باشد. اکسپریا Z3 نسبت به پرچم‌دار شش ماهه‌ی گذشته خود 11 گرم سبک‌تر شده و وزن آن به 152 گرم رسیده. المان دیگر که در ارگونومیک بالای این گوشی 5.2 اینچی تأثیرگذار بوده،‌ ضخامت کم آن می‌باشد. ضخامت اکسپریا Z3 به 7.3 میلی متر رسیده که نسبت به Z2 کاهش ضخامت 0.9 میلی متری داشته. نکته‌ی قابل تاملی که در زمینه‌ی ضخامت گوشی اکسپریا Z3 در مقایسه با سایر پرچم‌داران سری Z سونی (Z، Z1، Z2،‌ Z3) وجود دارد، آن است که این محصول را باید باریک ترین محصول سونی در این بین بدانیم. همچنین این گوشی را باید بعد از اکسپریا Z، سبک ترین گوشی بین پرچم‌داران شرکت سونی بدانیم. ناگفته نماند که نباید از فبلت اکسپریا Z Ultra به عنوان باریک ترین عضو خانواده‌ی Z سونی نیز غافل شد. در مجموع سونی تمام تلاش خود را نموده تا اکسپریا Z3 را تبدیل به خوش دست ترین پرچم‌داران سونی و یا حتی خوش دست ترین گوشی‌ 5.2 اینچی بازار کند.
با یک اغماض خوب می‌توان گفت که طول این گوشی نسبت به Z2 تغییر نکرده و تقریبا این دو گوشی هم طول می‌باشند. اکسپریا Z3 تنها 0.8 میلی متر نسبت به نسل قبلی خود کوتاه تر شده و به 14.6 سانتی متر رسیده.
 
اما اگر بخواهیم کمی سخت گیری نسبت به طراحی لبه های این گوشی کنیم، می‌توان نسبت به محل اتصال لبه های عمودی و افقی این گوشی خرده گرفت. اگر از دور و یا به صورت سطحی بینانه به این گوشی نگاه کنید، متوجه این امر نخواهید شد. اما اگر عینک دقت را به چشمانتان بزنید، متوجه خواهید شد که محل اتصال لبه های این گوشی به همدیگر یکدست نمی‌باشد.
 
با دکمه‌ی پاور گوشی‌های سونی که آشنا هستید. همان دکمه‌ی فلزی و برجسته ای که در تمام گوشی‌های سری Z سونی وجود دارد که می‌توان از آن به عنوان زگیل گوشی‌های سونی نام برد! در مجموع می‌توان این دکمه را نشان گوشی‌های سونی دانست. اما تفاوت کوچکی که بین دکمه‌ی پاور Z3 با Z2 وجود دارد، در حلقه‌ی دور این دکمه می‌باشد. اگر به خاطر داشته باشید، دور دکمه‌ی پاور Z2 حلقه‌ی کوچکی وجود داشت که این حلقه از Z3 برداشته شده. باید گفت که سونی بهترین جای ممکن برای این کلید را در نظر گرفته و هنگامی که گوشی را در یک دست بگیرید، هیچ‌گونه مشکلی برای استفاده از این کلید کاربردی نخواهید داشت. چینش و اندازه‌ی کلیدهای موجود بر لبه‌ی Z3 نسبت به Z2 تغییری نکرده و به ترتیب کلیدهای پاور، کم و زیاد کردن صدا و شاتر بر روی لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند. اما با دو سیم کارته شدن Z3، محل قرار گیری سیم کارت و شیار microSD این گوشی نسبت به Z2 تغییر پیدا کرده. لبه‌ی سمت راست این گوشی بر خلاف Z2 که تنها میزبان شیار microSD بود، شیارهای سیم کارت نانو بر روی آن قرار دارد و لبه‌ی چپ آن محل قرارگیری پورت microUSB و شیار microSD می‌باشد.
مرکز لبه‌ی چپ این گوشی محل اتصال مغناطیسی گوشی به داک می‌باشد که کاربران می‌توانند به طور بی سیم گوشی خود را شارژ نمایند. همچنین در انتهای لبه‌ی سمت چپ این گوشی دو سوراخ کوچک مربوط به محل قرارگیری بند، تعبیه شده‌ است.
 
در لبه‌ی بالایی گوشی جک استاندار 3.5 میلی متری و میکروفن اصلی گوشی قرار دارد. گفتنی است که این جک 3.5 میلی متری همانند Z2 ضد آّب بوده و هیچ درپوشی برای آن در نظر گرفته نشده.
 
چراغ اطلاع رسانی یا همان نوتیفیکیشن در گوشه‌ی سمت چپ حاشیه‌ی بالای نمایشگر قرار گرفته شده که در شرایط مختلف، به رنگ‌های گوناگونی در می‌آید. اما ما یک باگ کوچک (به سختی) در مورد این چراغ دریافتیم. شرایطی را در نظر بگیرید که چراغ نوتیفیکیشن این گوشی در حال چشمک زدن است و درپوش microSD این گوشی باز باشد. باید گفت که به راحتی می‌توانید نور افشانی این چراغ را از این درگاه ببینید. به هر حال قبول داریم که این عیبی سخت‌گیرانه است و مطمئنا به ندرت با این موضوع روبرو خواهید شد.
 
یکی از تفاوت‌های بزرگی که در طراحی Z3 نسبت به Z2 دیده می‌شود، مکان قرار گیری بلندگوهای آن می‌باشد. اگر به خاطر داشته باشید، اکسپریا Z2 تنها از یک بلندگو آن هم در لبه‌ی پایینی بهره می‌برد. اما سونی برای نخستین بار از دو بلندگو (در بالا و پایین نمایشگر) در گوشی‌های سری Z خود یعنی در اکسپریا Z3 استفاده نمود که این حرکت را می‌توان بسیار شبیه به گوشی‌های شرکت اچ تی سی دانست. این دو اسپیکر استریو از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و ما به شما این قول را می‌دهیم که در زمان گوش دادن به موسیقی از این گوشی، نهایت لذت را خواهید برد. اما اگر بخواهیم از لحاظ زیبایی شناسی صحبت کنیم، باید اسپیکرهای استریوی گوشی‌های اچ تی سی را برتر از بلندگوهای Z3 بدانیم.
 
نقطه ضعف اصلی قاب پشتی Z3 را باید در جذب بالای اثر انگشت برشمرد. قابی که در عین زیبایی، لک و اثر انگشت زیادی بر روی آن به جای می‌ماند؛ لذا به نظر می‌رسد بهترین راه برای جلوگیری از جذب اثر انگشت بر روی این قاب، استفاده از کاور می‌باشد.
 
امروزه در بین کمتر پرچم‌داری می‌توان نشان NFC را بر روی قاب پشتی دید. اما سونی بر روی این نشان تاکید ویژه ای داشته و این علامت را بر روی قاب پشتی تمام گوشی‌هایی که از این قابلیت بهره می‌برند، حک نموده.

 
تا قبل از معرفی Z3، پرچم‌داران سونی شامل سه رنگ سفید، مشکی و ارغوانی بودند که از این بین تنها می‌توان رنگ بنفش را به عنوان خاص ترین رنگ پرچم‌داران سونی برگزید. اما سونی برای نخستین بار از رنگ خاص مسی در Z3 استفاده نمود که به نظر برای طرفداران خاص این شرکت ایده آل می‌باشد.


 

 

گواهینامه ی IP68گواهینامه ی IP68 را باید بالاترین و بیشترین میزان مقاومت در برابر آب و گرد و غبار بین تمام گوشی‌های هوشمند و غیر هوشمند دانست. به هر حال با معرفی شش ماهه‌ی پرچم‌داران سونی، انتظاری جز این از آخرین پرچم‌دار سال 2014 سونی نمی‌رفت. اکسپریا Z3 می‌تواند حداکثر تا عمق 1.5 متر و به مدت 30 دقیقه در آب شیرین از خود مقاومت نشان دهد. همچنین این گوشی کامل‌ترین مقاومت در برابر گرد و غبار را در بین همه‌ی گوشی‌های جهان از خود نشان می‌دهد.
با این اوصاف میزان مقاومت اکسپریا Z3 در برابر آب نسبت به نسل قبلی خود هیچ تغییری پیدا نکرده و تنها مقاومت آن در برابر گرد و غبار نسبت به Z2 کامل‌تر گشته.
تا قبل از این گمان می‌کردیم که بی چون و چرا باید شرکت سونی را در زمینه‌ی گوشی‌های مقاوم در برابر آب پیشتاز دانست و حریف چندان جدی‌ای برای این سازنده متصور نمی‌شدیم. اما بدون هیچ تعصب و جانب داری باید سامسونگ را حریفی جدی برای این شرکت ژاپنی به حساب آورد و آن را باید در برخی زمینه ها برتر از این شرکت ژاپنی دانست. سونی بعد از آن که در اکسپریا Z1 درپوش جک 3.5 میای متری را حذف نمود و به عبارتی آن را ضد آب کرد، دیگر درپوشی از پرچم‌داران خود را حذف نکرد. اما این بار شرکت کره ای سامسونگ بود که در این زمینه کمی از خود خلاقیت نشان داد و برای پورت microUSB گوشی گلکسی S5 mini (که محصولی ضد آب بود)، هیچ درپوش و کاوری در نظر نگرفت. خبر بد در مورد Z3 آن که همچنان پورت microUSB این گوشی ضد آب نبوده و باید تمام درپوش‌های این گوشی اعم از درگاه microUSB را کامل بپوشانید تا این گوشی جان سالم از آب بیرون آورد.
 

 
اما بدون هیچ شک و شبه ای باید پرچم‌داران سونی را در زمینه مقاومت در برابر آب و گرد و غبار برتر از پرچم‌دار و یا نسخه‌ی مینی پرچم‌دار ضد آب سامسونگ دانست. اگر به یاد داشته باشید؛ در نقد گلکسی S5 گفتیم که این گوشی عملکرد چندان جالبی در زمینه‌ی ضد آب بودن نداشت و با مشکلاتی روبرو می‌شد. اما پرچم‌دار نیم سال دوم شرکت سونی (Z3) نیز همانند سایر پرچم‌داران گذشته‌ی این شرکت، مقاومت خوبی در برابر آب از خود نشان می‌دهد و کاربر را اذیت نمی‌کند.  
در تست‌هایی عجیب و غریبی که از این گوشی گرفته شد، نشان داده شد که سونی اکسپریا Z3 نه تنها در برابر آب، بلکه در برابر نوشابه و شکلات هم مقاوم است! اما ما شدیدا این توصیه را به شما می‌کنیم که هیچ گاه این آزمایشات هر چند جالب و جذاب را با این گوشی انجام ندهید.
 

 
اما ممکن است که بعضی از کاربران برای امتحان و یا استفاده از قابلیت ضد آب این گوشی هم که شده،‌ در زیر آب با اکسپریا Z3 عکاسی کنند و یا به فیلم برداری با آن بپردازند. در تجربه‌ی شخصی که با این گوشی داشتیم، باید بگوییم که سونی اکسپریا Z3 در زمینه‌ی عکاسی در زیر آب (طبق شرایطی که سازنده ذکر کرده) تقریبا بی مشکل است. اما مطمئنا در حین فیلم‌برداری با این گوشی در زیر آب به مشکل برخواهید خورد و ویدئویی که در حال ضبط آن هستید، دائما متوقف خواهد شد.
اما توصیه اکیدی که ما به دارندگان این گوشی داریم آن است که پیش از فرو بردن گوشی در زیر آب، اطمینان حاصل نمایید که تمام درپوش‌های این گوشی به خوبی بسته شده باشد.

 

 

صفحه نمایش سونی اکسپریا Z3 مجهز به یک نمایشگر 5.2 اینچی از نوع IPS است که رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل و تراکم پیکسلی 424 پیکسل بر هر اینچ را ارائه می‌دهد. شاید در ظاهر این گونه به نظر رسد که وضوح تصویر گوشی‌های سری Z سونی از همان ابتدا تا اکسپریا Z3 بر روی Full HD درجا زده‌اند و یا تراکم پیکسلی این سری در حال کم و کم‌تر شدن می‌باشد، اما سونی به شیوه ای دیگر و به صورت خزه گونه ای در حال ارتقا و بالا بردن سطح کیفی نمایشگرهای گوشی‌های سری Z خود می‌باشد.
یکی از ارتقاهای ملموسی که نمایشگر Z3 نسبت به Z2 داشته، رنگ سفید صفحه نمایش می‌باشد. رنگ سفید به نمایش در آمده در این گوشی نسبت به نسل قبلی خود سفید تر و روشن‌تر بوده و به اصلاح خود نمایندگان سونی، رنگ سفید آن کول تر می‌باشد. گفتنی است که این برتری Z3 تنها نسبت به پرچم‌دار قبلی خود نیست، بلکه رنگ سفید این گوشی نسبت به S5 سامسونگ هم برتر است.


 

مزیت دیگر نمایشگر این گوشی در مقایسه با Z2، در میزان روشنایی آن می‌باشد. همان طور که در خبر رونمایی این گوشی در دیجی کالا خواندید، نمایشگر این گوشی نسبت به نسل قبل خود 30 درصد روشن‌تر شده. جالب است بدانید که نمایشگر گلکسی S5 با آن هم دبدبه و کبکبه از نمایشگر اکسپریا Z3 روشنایی کمتری دارد!
زمانی که نمایشگر این گوشی را خاموش کنید و از روبرو به گوشی بنگرید، متوجه یکدستی و هم رنگی حاشیه های نمایشگر با صفحه نمایش این گوشی خواهید شد. گویی که تمام قاب جلویی گوشی، نمایشگر است!! در کل باید اقرار نماییم که این ویژگی در زیبایی این پرچم‌دار تأثیر به سزایی داشته.
 

 
نمایشگر سونی اکسپریا Z3 از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به کوچک‌ترین لمس شما پاسخ خواهد داد. آنقدر تاچ این گوشی خوب و عالی است که ما جمله ای بهتر از «تاچش رو هوا هم کار می کنه» برای نمایشگر این گوشی پیدا نکردیم!
 
همان طور که می‌دانید قاب پشت و نمایشگر اکسپریا Z3 هم جنس بوده و از شیشه تشکیل شده‌اند. بدین صورت می‌توان گفت که مزایا و معایب هر دو قاب یکسان می‌باشد. همان طور که گفتیم قاب پشتی این گوشی جاذب بسیار خوبی برای اثر انگشت می‌باشد و به راحتی لکه های چربی بر روی این قاب می‌نشیند. نتیجتا می‌توان این شرایط را برای نمایشگر این گوشی بسط داد و گفت که نمایشگر این گوشی هم استعداد بسیار زیادی در جذب اثر انگشت دارد.
سونی اکسپریا Z3 مجهز به سنسور نور محیط یا همان Light Sensor است که کاربران این گوشی می‌توانند به صورت دستی و یا خودکار نور نمایشگر این گوشی را تنظیم نمایند.
هنوز که هنوزه کیفیت بد نمایشگرهای گوشی‌های سری Z سونی از ذهنمان پاک نشده. نمایشگرهایی که از نوع TFT بودند و دارای بدترین زاویه‌ی دید ممکن در بین سایر پنل های صفحه نمایش بودند. اما به نظر می‌رسد که سونی با پنل بی کیفیت TFT برای همیشه وداع کرده و عزم خود را جذب نموده تا حتی در گوشی‌های پایین رده و میان رده‌ی خود از نمایشگرهای IPS استفاده کند. سر آغاز جهش و ترقی نمایشگر گوشی‌های سونی را باید در سونی اکسپریا Z1 Compact دانست. گوشی که برخلاف نسل های قبلی خود که دارای پنل TFT بودند، از صفحه نمایش IPS بهره می‌برد و زاویه‌ی دیدی به مراتب بهتر از Z و Z1 به همراه داشت.
سونی اکسپریا Z3 نیز مجهز به نمایشگر IPS بوده و از زاویه دید فوق‌العاده و بی نقص برخوردار بوده. انعکاس نور از نمایشگر این گوشی کم و قابل قبول ارزیابی می‌شود. همچنین این نمایشگر خوانایی خوبی در زیر تابش مستقیم آفتاب دارد و متون به نمایش در آمده در این گوشی به خوبی قابل رویت می‌باشند. گفتنی است که متون با پس زمینه‌ی سفید در این گوشی خوانایی بهتری در مقایسه با پس زمینه‌ی رنگی در زیر تابش آفتاب دارند.
همان طور که گفتیم اندازه‌ی نمایشگر این گوشی 5.2 اینچ است. اما این اندازه‌ی واقعی و حقیقی صفحه نمایش این گوشی نیست. در پایین ترین قسمت نمایشگر این گوشی، سه گزینه‌ی «بک»،‌ «هوم» و «منو» وجود دارد که همیشه و در هر برنامه ای کاربر را همراهی می‌کند. این نوار در حدود 1 سانتی متر ارتفاع دارد که سبب شده اندازه‌ی واقعی گوشی به زیر 5 اینچ برسد.
 

دوربین

راهکار سونی در کیفیت دوربین‌های پرچم‌دار خود را می‌توان تا حدی شبیه به اپل دانست. سونی از محصول سال 2013 خود یعنی اکسپریا Z1 تا محصول نیمه‌ی دوم سال 2014 یعنی اکسپریا Z3 دست بر روی کیفیت دوربین نگذاشته و بر روی 20.7 مگاپیکسل درجا زده و خواسته به نوعی همانند شرکت اپل تنها کیفیت دوربین خود را بالا برد تا صرفا مگاپیکسل دوربینش را!
یکی از قابلیت‌های خاص و ویژه ای که سونی به دوربین Z3 اضافه نموده و بر روی آن مانور زیادی داده، عکاسی در شرایط نوری ضعیف و کم نور می‌باشد. سونی اکسپریا Z3 قادر به ثبت عکس‌هایی عالی در تاریکی مطلق است که کمتر پرچم‌داری در دنیا چنین توانایی را دارد. اکسپریا Z3 دارای نور سنجی بسیار عالی است و می‌تواند در شرایط نوری ضعیف عکس‌های با کیفیتی را برایتان ثبت نماید.

 
اما این تمام ماجرا در مورد این قابلیت Z3 نبود؛ چرا که نور سنجی دوربین Z3 تنها در مورد اشیای نزدیک خوب عمل می‌کند و می‌تواند نور خوبی برای آن‌ها در نظر بگیرد. در طرف مقابل، این دوربین نمی‌تواند به خوبی اشیای نزدیک، برای اشیاهای دور نورسنجی کند. از این رو کیفیت عکس اجسامی که در فاصله‌ی دور از لنز دوربین این گوشی قرار دارند، نامطلوب می‌باشد. همان طور که در تصویر می‌بینید، تابلوی تبلیغات دیجی کالا به دلیل آنکه در فاصله‌ی دوری قرار دارد، نور سنجی نامناسبی دارد. همچنین نور ماشین‌ها که به سپر ماشین جلویی منعکس شده‌اند، کاملا سوخته‌ است.
 
اما پس از مدت زیادی سعی و تلاش، توانستیم بهترین عکس ممکن را از این تابلو بیندازیم تا نوشته های آن خوانایی خوبی داشته باشند.


 
عکس‌های گرفته شده با دوربین این گوشی در روشنایی روز، از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و بسیار عالی ارزیابی می‌شوند. به واقع تفاوت عمده‌ی دوربین دو گوشی Z2 و Z3 سونی را می‌توان در شارپنس آن‌ها دانست. جایی که اکسپریا Z3 از شارپنس بیشتری نسبت به Z2 برخوردار است.



 

 
نکته‌ی خوب و مثبتی که در دوربین گوشی‌ Z3 سونی دیده می‌شود، عدم برجستگی لنز دوربین آن می‌باشد. همان طور که می‌دانید پرچم داران سال 2014 شرکت‌های سامسونگ و اپل، همگی دارای لنز برجسته بودند که سبب آزردگی کاربران این گوشی می‌شد. اما با وجود لنز 20.7 مگاپیکسلی Z3 و بالا رفتن کیفیت آن نسبت به Z2، همچنان لنز این دوربین همسطح با قاب پشتی می‌باشد و در هنگام قرار دادن آن بر روی سطح صاف به مشکلی بر نخواهید خورد.
 

سخت افزار

 
با توجه به این که پرچم‌داران سونی هر شش ماه یک‌دفعه معرفی و آپدیت می‌شوند، نباید انتظار ارتقای چشمگیر سخت افزار پرچم‌داران این شرکت را نسبت به نسل قبلی خود را داشت. سونی اکسپریا Z3 نیز به هیچ عنوان از این قاعده مستثنی نبوده و سخت افزار آن نسبت به نسل قبلی خود یعنی اکسپریا Z2 تغییر چندانی پیدا نکرده. برترین گوشی نیم سال دوم سونی مجهز به چیپ Snapdragon 801 ساخت شرکت کوالکام است که بر روی آن پردازنده‌ی چهار هسته ای Krait 400، پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 330 و رم سه گیگابایتی قرار گرفته. پردازنده‌ی چهار هسته ای این گوشی قادر خواهد بود تا با حداقل سرعت 300 مگاهرتز (معادل با 0.3 گیگاهرتز) و با حداکثر سرعت 2.4576 گیگاهرتز (تقریبا برابر با 2.5 گیگاهرتز) دستورات موجود در این دستگاه را پردازش نماید.
 
پس از این که آیفون 5S به مدت یک سال، عنوان تنها گوشی 64 بیتی دنیا را یدک کشید، سرانجام شرکت اچ تی سی با دیزایر 820 موفق به تولید دومین گوشی 64 بیتی بازار شد تا شرکت اپل را از این تنهایی درآورد و خود را به جمع سازندگان گوشی‌های 64 بیتی ببیند. اما 64 بیتی بودن پردازنده‌ی گوشی اچ تی سی کمی با شرکت اپل تفاوت می‌کند. اپل پردازنده‌ی 64 بیتی خود را در بهترین گوشی (سال 2013 خود) به کار برد و در طرف مقابل شرکت اچ تی سی این نوع پردازنده را در گوشی میان رده‌ی خود یعنی دیزایر 820 به کار برد. نکته‌ی جالب این جاست که سونی، تا به حال در هیچ یک از پرچم‌داران خود از پردازنده‌ی 64 بیتی استفاده ننموده‌اند. در این بین به طور اخص می‌توان به اکسپریا Z3 اشاره نمود. سونی نه در گوشی‌های میان رده و نه در پرچم‌دارانش (تا کنون) از پردازنده‌ی 64 بیتی استفاده ننمود و جدیدترین دست پخت این کمپانی نیز دارای پردازنده‌ی 32 بیتی می‌باشد.
همان طور که می‌دانید دلیل سونی برای معرفی شش ماهه‌ی پرچم‌داران خود، بهره گیری از جدیدترین و به روزترین تکنولوژی دنیا در پرچم‌داران خود می‌باشد. اما نکته‌ی جالب توجه این جا می‌باشد که سونی با وجود معرفی زودهنگام پرچم‌داران خود، از جدیدترین نسخه‌ی چیپ اسنپدراگون در برترین گوشی خود استفاده نکرده. این در حالی است که سامسونگ در سری چهارم گوشی Note خود (با وجود آن که این سری هر یک سال یک مرتبه معرفی می‌گردد) از آخرین و جدیدترین نسخه‌ی چیپ شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 805 بهره می‌برد. این حرف ما به هیچ عنوان دال بر عملکرد ضعیف Z3 ندارد، بلکه انتقاد ما از خط مشی ست که سونی برای خود در نظر گرفته و آن را به خوبی رعایت ننموده.
اما هر چقدر از خوبی و قدرتمندی سخت افزار این غول ژاپنی برایتان بگوییم، نمی‌توانیم از گرم شدن این پرچم‌دار چشم پوشی کنیم. سونی اکسپریا Z3 در اثر کارکرد نسبتا زیاد، گرمای ملموسی را از خود تولید می‌کند که در پاره از مواقع ما را حین استفاده از گوشی اذیت می‌نمود.
 
بر اساس بنچ مارک معروف و قابل اعتماد AnTuTu،‌ سونی اکسپریا Z3 نمره‌ی عالی و خارق‌العاده‌ی 40082 را کسب نمود. اما در رده بندی برترین گوشی‌های اندرویدی این بنچ مارک،‌ Z3 رتبه‌ی 6 ام را کسب نمود. مقامی که بالاتر از گوشی‌هایی همچون اکسپریا Z2 و‌ Xiaomi MI3 و پایین‌تری از پرچم دارانی چون اچ تی سی One M8t، Xiaomi MI 3W، گلکسی S5 و گلکسی نوت 3 می‌باشد.
 
علاوه بر این سونی Z3 در قسمت تک هسته ای بنچ مارک Geekbench 3 نمره‌ی 966 و در قسمت چند هسته ای نمره‌ی 2707 را کسب نمود که نشان از عملکرد بی نقص و عالی این پرچم‌دار دارد.
 
همچنین این گوشی دارای قابلیت چند لمس هم زمان تا حداکثر 10 انگشت می‌باشد.
 
سونی اکسپریا Z3 Dual در دو مدل با حافظه های داخلی 16 و 32 گیگابایتی عرضه می‌شود که در مدل 16 گیگابایتی این محصول، تنها 11.57 گیگابایت از حافظه‌ی داخلی در اختیار کاربر می‌باشد. همچنین کاربران این گوشی می‌توانند تا سقف 128 گیگابایت (به وسیله‌ی کارت حافظه‌ی جانبی microSD) حافظه‌ی این گوشی را اضافه نمایند.
 
از دیگر امکانات سخت افزاری این گوشی می‌توان به پشتیبانی از نسل چهارم شبکه مخابراتی(4G) ، وای فای  دارای دو باند با سرعت بالا، بلوتوث نسخه‌ی 4.0 و همچنین چیپ ارتباط از راه نزدیک یا همان NFC اشاره کرد.

 

 
همان طور که می‌دانید سازندگان بزرگ تلفن همراه کم کم، قابلیت دو سیم کارته بودن را به پرچم‌داران خود کشانده‌اند. از گلکسی S5 گرفته تا اچ تی سی M8. از این رو و با توجه به علاقه‌ی کاربران به این قابلیت، سونی هم برای آن که از این قافله عقب نیفتد، برای نخستین بار آخرین پرچم‌دار سال 2014 خود را به پشتیبانی از دو سیم کارته مجهز نمود. بنابراین اکسپریا Z3 را باید نخستین پرچم‌دار دو سیم کارته ی سونی دانست. گفتنی است که هر دو شیار سیم کارت این گوشی تنها از سیم کارت‌های نانو را می‌پذیرد و هر دو سیم کارت در Z3 قادر خواهند بود تا به طور همزمان در حالت استندبای قرار بگیرند. نکته‌ی جالب توجه دیگری که بین مدل تک سیم کارته ی و دو سیم کارته ی Z3 وجود دارد، آن است که ضخامت و وزن این دو گوشی با هم برابر است.  
 

باتری

 

 

 

اگر بگوییم که باتری اکسپریا Z3 نسبت به Z2 پسرفت داشته و عملکرد بدتری دارد، کاملا تفکری پوچ و سطحی نگرانه است. شاید در ظاهر، باتری 3100 میلی آمپر ساعتی Z3 نسبت به باتری 3200 میلی آمپر ساعتی اکسپریا Z2 کاهش ظرفیت 100 میلی آمپری داشته، اما باید بگوییم که Z3 قوی ترین باتری را در بین تمام پرچم‌داران سال 2014 را داشته، حتی برتر از Z2. این غول ژاپنی مجهز به یک باتری 3100 میلی آمپر ساعتی است که قادر است تا بیش از 510 ساعت (معادل با 21 روز) در حالت استندبای شارژ نگه دارد. همچنین کاربران این گوشی قادر خواهند بود تا بیش از 14 ساعت به مکالمه‌ی ممتد با این پرچم‌دار بپردازند.
حالت Ultra Power Saving Mode در گلکسی S5 را که به خاطر دارید. در این حالت ویژه، رنگ صفحه نمایش گوشی به رنگ سیاه و سفید در می‌آمد و کاربر تنها اجازه‌ی استفاده از برخی برنامه های این گوشی را داشت. به واقع این قابلیت در پرچم‌دار سامسونگ می‌توانست میزان شارژدهی گوشی را به طور قابل توجهی افزایش دهد تا کاربران بتوانند زمان بیشتری با این گوشی کار کنند. حال این ویژگی به نوع دیگری در Z3 آورده شده. سونی علاوه بر حالت STAMINA در اکسپریا Z3 از حالت ویژه‌ی Ultra STAMINA استفاده نموده که می‌تواند میزان شارژدهی گوشی را به طور چشم گیری افزایش دهد. در عمل نه تنها سونی را باید بابت استفاده‌ی قابلیت مشابه با گلکسی S5 در اکسپریا Z3 مورد سرزنش و نکوهش قرار نداد، بلکه باید آن را ستود. چرا که این کمپانی به شیوه ای کاملا خلاقانه ای از این روش الگو برداری نموده و در آخرین پرچم‌دار سال 2014 خود به کار برده. این ویژگی در Z3 تنها در ماهیت با S5 مشابه بوده و در عملکرد کمی با هم تفاوت دارند. زمانی که این قابلیت را در Z3 فعال نمایید، بک گراند گوشی به رنگ خاکستری در می‌آید و آیکون‌ها همچنان رنگی می‌باشند. اتفاقی که پیش از این در گلکسی S5 شاهد آن نبودیم و همه چیز در این وضعیت به حالت سیاه و سفید در می‌آمد. همان گونه که از نام این ویژگی پیداست، کاربران محدود به استفاده از برخی برنامه ها هستند تا گوشی بتواند شارژ بیشتری برای کاربران نگه دارد. یکی دیگر از تفاوت‌هایی که بین حالت Ultra STAMINA گوشی Z3 با حالت Ultra Power Saving Mode گلکسی S5 وجود دارد، برنامه‌هایی است که کاربران می‌تواند در این حالت استفاده نمایند.
 
سونی، کاربران اکسپریا Z3 را تنها محدود به استفاده از برنامه‌هایی چون تماس، پیام، دوربین، گالری عکس‌ها و فیلم‌ها، تقویم،‌ ماشین حساب و تنظیمات در حالت Ultra STAMINA نموده است. اما اگر هر یک از برنامه های گفته شده را اجرا نمایید، متوجه خواهید شد که تغییر رنگی صورت نمی‌گیرد و رنگ اصلی خود را حفظ نموده‌اند. اتفاقی که در گلکسی S5 شاهد آن نبودیم. به واقع تنها نقطه ضعف یا بهتر بگوییم نکته‌ی منفی این حالت را شاید بتوان در زمان غیر فعال شدن آن دانست. برخلاف S5 که صرفا این قابلیت خود را غیر فعال می‌نمود،‌ Z3 برای دی اکتیو شدن نیاز به ریستارت دارد.
طبق آزمایشی که انجام دادیم،‌ زمان فعال سازی حالت Ultra STAMINA اکسپریا Z3 در حدود 13.33 ثانیه و زمان فعال سازی حالت Ultra Power Saving Mode گلکسی S5 در حدود 22.44 ثانیه است. همچنین زمان غیر فعال سازی کامل این حالت Z3 در حدود 43.77 ثانیه و در گلکسی S5 در حدود 25.55 ثانیه می‌باشد.
 
همان گونه که در تصویر می‌بینید، اکسپریا Z3 در حالت Ultra STAMINA و با شارژ کامل می‌تواند به طور تخمینی تا بیش از 12 روز و 22 ساعت و تا مدت 25 روز و 20 ساعت در حالت استندبای شارژ نگه دارد. اگر چنین ادعایی از جانب سونی درست باشد، واقعا باید این شرکت را ستود. این در حالی است که گلکسی S5 در این حالت و با شارژ کامل می‌تواند حداکثر تا 12.5 روز در حالت استندبای قرار گیرد.
اما ادعای دیگری که سونی به کرات در ویدئوهای تبلیغاتی خود مانور داده، شارژدهی این گوشی تا دو روز می‌باشد. شرکت سونی معتقد است که کاربران اکسپریا Z3 با استفاده‌ی عادی که تنها شامل تماس، تبادل پیامک، وب، سرویس شبکه اجتماعی، بازی‌ها، دوربین، موسیقی و ویدیو می‌شود، می‌توانند به مدت 5 ساعت در یک دوره 24 ساعته با این گوشی به مدت دو روز (48 ساعت) کار کنند. حال تمام این وقایعی که برایتان توضیح داده شد صرفا تئوری بود و سخنی از عمل به میان آورده نشد. اکسپریا Z3 در عمل هم امتحان خود را به خوبی به ما پس داد و کاملا رضایت ما را به خود جلب نمود.
بد نیست که کمی در مورد رکورد شکنی باتری اکسپریا Z3 در بین پرچم‌داران حال حاضر دنیا برایتان بگوییم. در تست گرفته شده توسط سایت "Phonearena" سونی اکسپریا Z3 توانست برترین عملکرد باتری را در بین تمام اسمارت فون‌های حال حاضر بازار داشته باشد. علاوه بر این، باتری 3100 میلی آمپر ساعتی این گوشی قادر خواهد بود تا 14 ساعت به پخش موزیک به طور مداوم بپردازد. به واقع سونی با این اقدام خود به خوبی به دیگر سازندگان تلفن همراه ثابت نمود که می‌توان با وجود کاهش ظرفیت و افزایش روشنایی نمایشگر، عملکرد باتری را به طور چشمگیری افزایش داد.
 

سیستم عامل و نرم افزار

مانند همیشه که به روز ترین و جدیدترین نسخه‌ی سیستم عامل شرکت گوگل در زمان ارائه بر روی گوشی‌های سونی اجرا می‌شد، بالاترین ورژن سیستم عامل اندروید یعنی 4.4.4 بر روی اکسپریا Z3 ران شده است. در ابتدای بحث سیستم عامل باید این نکته را بگوییم که مسئله ای که برای کاربران بسیار حائز اهمیت است، ‌زمان ارائه آپدیت برای این سیستم عامل است. به واقع با توجه به رونمایی نسخه‌ی 5 ام سیستم اندروید برای گوشی نکسوس 6 و تبلت نکسوس 9، کاربران پرچم‌داران سازنده های مختلف منتظر رسیدن این نسخه برای گوشی خود هستند. با توجه به سبقه ی خوبی که سونی در ارائه آپدیت سیستم عامل برای پرچم‌داران خود دارد، انتظار می‌رود تا این شرکت ژاپنی هر چه سریع‌تر جدیدترین نسخه‌ی سیستم عامل اندروید را برای آخرین پرچم‌دار سال 2014 خود منتشر نماید.
 
خوب. از صفحه لاک اسکرین شروع می‌کنیم. تفاوت بارزی که این صفحه‌ی Z3 نسبت به Z2 داشته در ویجت ساعت می‌باشد. ویجت ساعت به نمایش در این گوشی کاملا متفاوت با سایر گوشی‌های دیگر و یا حتی توافق جهانی می‌باشد! همان گونه که تماشا می‌کنید علامت جداکننده‌ی بین ساعت و دقیقه (دو نقطه) در ساعت Z3 حذف گردیده و به جای آن (برای تفکیک این دو عدد) سونی عدد ساعت را بلدتر و درشت‌تر نشان داده. تم این گوشی نسبت به Z2 تغییر چندانی نداشته و به همان سبک قدیمی سونی می‌باشد. افکت صفحه‌ی لاک اسکرین به صورت جرقه ای بوده و جذاب به نظر می‌رسد.
 
 
 
سونی به طور پیش فرض از تم "Xperia" در Z3 استفاده نموده که شامل پنج رنگ سبز، زرد، قرمز، بنفش و آبی می‌باشد.
 
 
نخستین فاکتور در رابط کاربری Z3 که نسبت به Z2 تغییر عمده داشته و به طور کاملا ملموسی مشخص می‌باشد، اندازه‌ی آیکون‌هاست. همان طور که می‌بینید اندازه‌ی آیکون برنامه های Z3 در مقایسه با Z2 بزرگ‌تر شده؛ اما تعداد برنامه های موجود در یک صفحه تغییری پیدا نکرده و درست همانند Z2 همان 20 برنامه در یک صفحه به نمایش درمی آید. در مجموع این تغییر در Z3 از نظر ما مثبت و در جهت جذاب کردن رابط کاربری آن ارزیابی می‌شود.
 
 
با نگه داشتن کلید «هوم» دو شورت کات «گوگل سرچ» و برنامه‌ی "what`s new" ظاهر می‌گردد که کاربران می‌توانند راحت تر و سریع‌تر به این برنامه ها دسترسی داشته باشند.



سونی چند عکس پس زمینه‌ی جدید (Wallpaper) هم برای Z3 در نظر گرفت که در گالری تصاویر دیده می‌شود.
 
با بزرگ شدن گوشی‌های تلفن همراه و نزدیک شدن به دسته‌ی فبلت‌ها، سازندگان به این فکر افتادند تا قابلیت استفاده با یک دست با گوشی را برای کاربران مهیا کنند. به واقع سامسونگ را باید در این زمینه سردمدار و پیشرو دانست؛ چرا که با قابلیت‌های خوبی که برای گوشی‌های خود در نظر گرفته، استفاده با یک دست را برای کاربران بسیار راحت نموده است. سونی هم برای برخی گوشی‌های خود نظیر اکسپریا C3 از قابلیت One Handed Operation استفاده نموده. بر فرض مثال با زدن دو بار کلید «هوم» پشت سر هم، محتوای نوار اطلاع رسانی به جای اینکه از بالا نشان داده شود، از پایین به نمایش در می‌آید. اما خبر بد آنکه، این قابلیت خوب و کاربردی که سونی در محصول میان رده‌ی خود به کار برده بود، در برترین محصول سال 2014 خود به کار نبرده! اما در عوض قابلیت One handed operation برای صفحه کلید این پرچم‌دار در نظر گرفته شده. به کمک این قابلیت کاربران بسته به آن که راست دست باشند یا چپ دست، می‌توانند یکدستی به تایپ با این گوشی بپردازند.
 
گویا جمع کردن برنامه های گوگل در یک فولدر در بین پرچم‌داران اندرویدی تبدیل به یک رسم شده است. سونی هم سعی کرده تا این رسم جدید را به خوبی در آخرین پرچم‌دار سال 2104 بیاورد.

 
نوار نوتیفیکیشن در سونی اکسپریا Z3 تفاوت چندانی با نسل قبلی خود پیدا نکرده. به طور عمده این نوار از دو قسمت Notifications و Quick settings تشکیل شده. همان گونه که از نام این دو بخش پیداست، هر اتفاق جدیدی که در گوشی رخ دهد، در بخش Notifications نشان داده می‌شود و دسترسی سریع به تنظیمات گوشی از طریق قسمت Quick settings روی می‌دهد. گفتنی است که تعداد و نحوه‌ی چیدمان آیکون‌های به نمایش درآمده در این قسمت، توسط کاربر قابل شخصی سازی است.
 

به درستی باید گوشی‌های هوشمند شرکت ال‌جی را بهترین در زمینه‌ی قابلیت دبل ناک دانست. ال‌جی کامل‌ترین مجموعه‌ی دبل ناک را در اسمارت فون‌های آورده تا جای هیچ حرف و سخنی در این زمینه باقی نگذارد. اما سونی شاید به خوبی ال‌جی قابلیت دبل ناک را در Z3 نیاورده، اما مینیمم ترین حالت ممکن را در این گوشی آورده. کاربران این گوشی می‌توانند تنها با دو بار ضربه در صفحه‌ی خاموش این گوشی، صفحه نمایش را روشن کنند. به هر حال به نظر می‌رسد که داشتن همین حداقل ویژگی، غنیمت می‌باشد. چرا که، سامسونگی که به عنوان دریای امکانات شناخته می‌شود، از چنین ویژگی‌ای محروم است.
 

 
معمولا سازندگان گوشی‌های موبایل اندرویدی، غیر از Chorom، از یک مرورگر اختصاصی دیگر برای اسمارت فون‌های خود استفاده می‌کنند. اما سونی بر خلاف بسیاری از سازندگان تلفن‌های اندرویدی، تنها از مرورگر Chorom در Z3 استفاده نموده؛ مرورگری که اگر لقب برترین مرورگر اندرویدی را به آن دهیم، چندان سخن بیهوده و گزافی نگفته‌ایم.

 
 
 
تا نام AVG بر سر زبان‌ها می‌آید، ناخودآگاه ذهن‌ها به سوی آنتی ویروس‌های این شرکت می‌رود. آنتی ویروس‌هایی که به عنوان برترین محافظت کننده های کامپیوتر و گوشی‌های موبایل شناخته می‌شود. در پی موفقیت‌های زیاد این شرکت و شناخته بودن آن در جهان، شرکت سونی موبایل به تازگی با این شرکت چکی، قراردادی سه ساله امضا نموده. بر طبق این قرارداد، AVG به عنوان تنها آنتی ویروس گوشی‌های اکسپریای سونی شناخته می‌شود. همچنین برای نخستین بار این آنتی ویروس برای گوشی‌های اکسپریا Z3 و Z3 Compact قرار گرفته که می‌تواند محافظت جامع و کاملی برای این پرچم‌داران داشته باشد.

 

 
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که نوشته ها و شکل آیکون برنامه ها برایتان کوچک می‌باشد و به راحتی نمی‌توانید آن‌ها را بخوانید، می‌توانید از حالت نمایش ساده‌ی برنامه ها در این گوشی استفاده نمایید.
 
 
 
یکی از قابلیت‌های هوشمندی که سونی به اکسپریا Z3 اضافه نموده، ویژگی کنترل هوشمند نور پس زمینه می‌باشد. با فعال کردن این ویژگی، بدون آن که کاربر گوشی را لمس کند، دستگاه روشن می‌ماند. شاید تا قبل از تشریح کامل این قابلیت، حدس بزنید که این ویژگی همان امکان Smart stay به کار رفته در گوشی‌های سامسونگ است و تفاوتی با آن ندارد. اما این امکان با اندکی تفاوت در Z3 ظاهر شده. مادامی که کاربر گوشی را در دست دارد، صفحه نمایش خاموش نخواهد شد. اما در صورتی که گوشی از دستان کاربر جدا شود، صفحه نمایش بر اساس زمان خودکار به خواب رفتن گوشی، خاموش می‌گردد.

 

امکان Swipe کردن در صفحه کلید Z3 وجود دارد و کاربران می‌توانند بدون برداشتن انگشت خود از صفحه نمایش گوشی، کلمات و جملات خود را تایپ نمایند.
 

اما یکی از قابلیت‌های خاص و جالبی که سونی برای Z3 به کار برده، قابلیت PS4 Remote Play است. سونی با این ویژگی بسیار بر خود بالیده و Z3 را تنها پرچم‌داری در جهان دانسته که از این ویژگی بهره می‌برد. این قابلیت از نوامبر سال ۲۰۱۴ و بر روی دستگاه‌هایی چون Xperia Z3، ‏Z3 Compact و Z3 Tablet Compact یعنی محصولات سال 2014 این شرکت موجود خواهد بود. گفتنی است که این قابلیت به مواردی چون PlayStation 4، ‏DUALSHOCK 4 و اینترنت پرسرعت نیاز دارد. اما اگر برخی از بازی‌های این کنسول بازی بر روی Z3 اجرا نشد، به هیچ عنوان تعجب نکنید؛ چرا که خود سونی هم بر این موضوع واقف است.
 
همان طور که در بخش نمایشگر این گوشی ذکر کردیم، صفحه نمایش Z3 از عملکرد فوق‌العاده ای برخوردار است و دارای حساسیت بسیار بالایی است. این در حالی است که با فعال کردن حالت Glove mode (حالت دستکش) سطح حساسیت این گوشی از حالت عادی هم بیشتر می‌شود و کاربران می‌توانند با دستکش هم با این گوشی کار کنند.

 
با وجود جا افتادن رادیوهای اینترنتی نزد مردمان جهان، اما هنوز رادیوی آنالوگ محبوبیت خاص و ویژه ای را نزد برخی کاربران دارد. رادیویی که بدون پرداخت هیچ هزینه ای می‌توان به آن گوش داد و لذت برد. خوشبختانه سونی اکسپریا Z3 همانند دیگر پرچم‌داران سونی از رادیوی FM همراه با RDS بهره می‌برد. شاید بتوان وجود رادیوی FM در گوشی‌های سونی را یک برتری نسبت به پرچم‌داران سری S و Note سامسونگ دانست.


 
 

حرف آخر

شاید ما هم تا قبل از مشاهده‌ی Z3، جزو آن دسته از افرادی بودیم که نسبت به این گوشی جبهه گرفته بودیم و انتقادات سنگینی به آن وارد می‌نمودیم. اما بعد از بررسی این غول ژاپنی به این نتیجه رسیدیم که با وجود آن که Z3 نسبت به Z2 تغییرات انقلابی نداشته، اما در مجموع به گوشی بسیار کامل و دوست داشتنی تبدیل گشته است. به واقع سونی Z3 را می‌توان تکامل یافته ترین و بی نقص ترین محصول سری Z سونی دانست. اگر بخواهیم از بعدی دیگر به اکسپریا Z3 نگاه کنیم، بایستی این پرچم‌دار را برترین گوشی برای افرادی بدانیم که در مناطق سردسیر و یا بارانی زندگی می‌کنند. چرا که در درجه‌ی اول این گوشی دارای بیشترین میزان مقاومت در برابر آب است، بنابراین کاربران به راحتی می‌توانند در روز بارانی و یا حتی برفی از گوشی خود استفاده نمایند. همچنین اگر احساس می‌کنید که درآوردن دستکش در یک روز سرد زمستانی برایتان سخت است و می‌خواهید با گوشی خود کار کنید، جای هیچ گونه نگرانی نیست. چرا که کاربران Z3 می‌توانند با دستکش هم با این گوشی کار کنند.
حال با مشخص شدن چهره‌ی آخرین پرچم‌دار سال 2014 سونی و چهره‌ی تمام پرچم‌داران سال 2014 اندرویدی، به نظر می‌رسد اکسپریا Z3 کار بسیار سخت و دشواری برای مبارزه با سایر رقیبان اندرویدی داشته باشد. اما این نکته را هرگز فراموش نمی‌کنیم که سونی با آپگرید زود هنگام پرچم‌داران خود، Z3 را برای این پیکار به خوبی آماده کرده است.
در مجموع ما در آینده ای نه چندان دور نوید مقایسه‌ی ویدئویی برترین پرچم‌داران سال 2014 را در دیجی کالا تی وی به شما می‌دهیم. گرچه به نظر می‌رسد که این انتظار کمی برای کاربران و یا گیک‌ها خیلی هم آسان نباشد.
 
مزایا:
پشتیبانی از دو سیم کارت به طور همزمان
طراحی زیبا و چشم گیر
بسیار خوش دست
گواهینامه IP68 مبنی بر مقاومت در برابر آب به عمق 1 متر و مدت 30 دقیقه و گرد و غبار
بلندگوهای استریوی با کیفیت در بالا و پایین نمایشگر
پردازنده‌ی چهار هسته‌ی قدرتمند
سه گیگابایت حافظه‌ی رم
دوربین فوق‌العاده در شرایط نوری ضعیف
پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی microSD تا 128 گیگابایت
پشتیبانی از شبکه‌ی پر سرعت 4G
اندروید نسخه‌ی 4.4.4 (KitKat)
PS4 Remote Play
رادیوی FM
باتری با عملکرد فوق‌العاده

 

معایب:
جذب اثر انگشت زیاد بر روی قاب پشتی و صفحه نمایش
عدم وجود سنسور مادون قرمز (IR)
۳۰ مهر ۹۳ ، ۱۹:۰۱ ۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
آرمین رضوی

iphone 6

 

 

 

بالاخره آیفون اپل هم قد کشید و با تمام اصراری که اپل همواره در مورد سایز حداکثر 4 اینچی محصولاتش داشت، مجاب به تولید گوشی‌های بزرگ‌تر از 4 اینچ گشت. ظاهرا، استاندارد دست‌های کاربران بالاخره در کوپرتینو نیز بزرگ‌تر شد و چشم جهانیان به گوشی‌های بزرگ‌تر از 4 اینچ با لوگوی اپل روشن شد.

آیفون 6، یک صفحه‌نمایش 4.7 اینچی از نوع IPS را داراست که رزولوشن عجیب 750×1334 پیکسل را ارائه می‌نماید. این رزولوشن، همان تراکم پیکسلی تکراری 326ppi را تولید می‌کند. در این مورد می‌شد انتظار یک رزولوشن عجیب جهت تولید مجدد تراکم پیکسلی 326 پیکسلی را داشت. ضخامت این گوشی اما نسبت به نسل قبلی یعنی آیفون 5s باز هم کمتر شده و به 6.9 میلی‌متر رسیده.

اما همانند سال‌های قبل، با نسل تازه گوشی‌های اپل، نسل جدید پردازنده‌های این کمپانی هم معرفی گردید. پردازنده 64 بیتی A8 که نسبت به مدل پیشین تا 25 درصد سریع‌تر شده و در پردازش گرافیکی نیز بیش از 50 درصد پیشرفت داشته. این چیپ 20 نانومتری بیش از 2 میلیارد ترانزیستور را در بر گرفته و در عین حال، 13 درصد از مدل A7 کوچک‌تر است. در ضمن، تا 20 شبکه پرسرعت LTE یا همان 4G که به‌زودی فعالیتش در کشورمان نیز آغاز می‌گردد را پشتیبانی می‌نماید.

باز هم اپل در مورد ظرفیت باتری، عددی اعلام ننمود و تنها به گفتن عملکرد آن بسنده کرد. طبق اعلام اپل، باتری آیفون 6 تا 14 ساعت مکالمه در حالت 3G را پشتیبانی می‌نماید.

اما یکی از عجیب‌ترین عدم تغییرها در این گوشی، باقی ماندن سنسور 8 مگاپیکسلی دوربین بر روی آن بود! اپل باز هم از یک دوربین 8 مگاپیکسلی برای گوشی جدید خود استفاده نمود و تنها به بزرگ‌تر کردن پیکسل‌ها پرداخت. این دوربین همانند قبل قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت 1080p را داراست و البته امکان فیلم‌برداری با کیفیت HD و البته سرعت بسیار عالی 240 فریم بر ثانیه نیز در این گوشی وجود دارد. آیفون قبلی نهایتا با سرعت 120 فریم بر ثانیه می‌توانست فیلم‌برداری کند. دوربین جلویی هم تغییری در کیفیت نداشته و تنها با گشودگی بیشتر دیافراگم، می‌توان انتظار عکس‌های بهتری را در شرایط نوری نامناسب از این دوربین داشت.

اما بالاخره اپل از موضع خود کوتاه آمد و به آیفون‌های جدید خود چیپ NFC را افزود! چیپی که بارها از عدم نیاز گوشی‌ها به آن گفته بود. با وجود این چیپ، یک سرویس جدید به نام Apple Pay نیز معرفی گشت که می‌تواند جایگزین کارت‌های عابر بانک شود (حداقل در کشورهای صنعتی!)




 
منتظر نقد و بررسی این محصول  باشید!

 
در جدول زیر سعی نمودیم به شما در انتخاب گوشی مورد نظرتان کمک نماییم. پس با مطالعه این جدول، با رقبای اصلی در این سطح آشنا شوید.
با کلیک بر روی تصویر زیر می‌توانید به بررسی دقیق‌تر محصولات بپردازید.

۱۸ مهر ۹۳ ، ۱۱:۵۹ ۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
آرمین رضوی

Alcatel Onetouch Idol Alpha

 
 

Alcatel Onetouch Idol Alpha

Idol α) Alcatel Idol Alpha) محصولی است که مطمئنا آن را با هیچ گوشی دیگری اشتباه نخواهید گرفت. دلیل این امر بسیار مشخص است. Idol Alpha از طراحی زیبا و منحصر به فردی برخوردار است که سبب شده آن را از سایر میان رده های بازار و سایر گوشی‌های همین کمپانی متمایز نماید. این دستگاه از بدنه‌ی تماما فلزی ساخته شده و آن را تبدیل به یک گوشی خوش ساخت و باکیفیت نموده است. در بالا و پایین این گوشی دو نوار پلاستیکی شفاف قرار گرفته تا نمایی زیبا به این گوشی ببخشد. اگر تمام نکات مثبت مربوط به طراحی این گوشی را کنار بگذاریم، با یک گوشی میان رده روبرو خواهیم بود که ویژگی خاص و چشمگیر دیگری ندارد. اصلی‌ترین ویژگی‌های این گوشی شامل صفحه نمایش 4.7 اینچی با رزولوشن 1280 در 720 پیکسل، پردازنده‌ی چهار هسته ای Coetex A7، دوربین 13 مگاپیکسلی می‌باشد. در مجموع ما این گوشی را برای کسانی که طراحی و ساخت برایشان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و البته نمی‌خواهند هزینه‌ی زیادی برای اسمارت فون خود پرداخت نمایند، توصیه می‌کنیم. حال آلکاتل با تولید این گوشی، خود را در زمره‌ی سازندگان تلفن‌های همراه با بدنه‌ی مرغوب می‌بیند تا بتواند در این زمینه هم با سایر سازنده های دیگر دنیا رقابت نماید.

 

 

طراحی و ساختمطمئنا یکی از جذاب‌ترین بخش‌های Idol Alpha طراحی و کیفیت ساخت منحصر به فرد آن می‌باشد. در واقع طراحی این گوشی از دو قسمت کاملا متفاوت تشکیل شده است؛ بدنه‌ی یکپارچه فلزی و حاشیه‌ی پلاستیکی که در بالا و پایین صفحه‌ی نمایش، دقیقا در تقارن همدیگر، قرار دارند. حاشیه‌ی پلاستیکی پایین این نمایشگر، ما را ناخودآگاه به یاد گوشی‌های سونی Xperia S و Xperia SP می‌اندازد. در این قسمت، سه علامت Back، Home و Menu وجود دارند. اما گفتن این نکته بسیار ضروری می‌باشد که پد لمسی این گزینه ها کمی بالاتر از این علائم یعنی در نوار مشکی رنگ قرار گرفته‌اند. جایی که بر خلاف گوشی‌های سونی ذکر شده، هیچ نقطه و نشانه ای در آن دیده نمی‌شود و ممکن است مدتی طول بکشد تا کاربران با مکان دقیق این گزینه ها آشنا شوید. به نظر می‌رسد که آلکاتل نتوانسته به خوبی از سونی الگو برداری نماید. همچنین چراغ‌های LED ای برای هر یک از این گزینه ها در نظر گرفته شده تا زیبایی این گوشی را دو چندان کند.

 
در طرف مقابل هم یک حاشیه‌ی پلاستیکی شفاف دیگری به چشم می خورد که وجه تمایز آن با گوشی‌های سونی به حساب می‌آید. چراغ اعلانات (Notification) هم در این نوار بالایی تعبیه شده تا شما را از تماس‌های از دست رفته و یا پیام‌های دریافتی خبردار نماید. در مجموع باید گفت که وجود این حاشیه‌ی پلاستیکی در بالا و پایین نمایشگر، کاملا امری سلیقه ایست و نمی توان آن را مطلقا رد و یا پذیرفت.

 
آلکاتل Idol Alpha دارای ابعادی به طول 138 و به عرض 66.6 میلی متر می باشد. همچنین این گوشی 7.5 میلی متر ضخامت دارد تا آن را جزو باریک ترین اسمارت فون های دنیا کرده باشد. در کنار کیفیت ساخت بی نظیر Idol Alpha، این گوشی دارای وزن بسیار مناسبی است و تنها 117.4 گرم دارد.
دور تا دور این اسمارت فون را یک فریم فلزی پوشانده تا زیبایی خاصی را به آن بخشیده باشد. به نظر می‌رسد که این قسمت از Idol Alpha هم از سایر برندها الگو برداری شده است. فریم یکپارچه فلزی این گوشی بسیار شبیه گوشی آیفون 5S است. به هر حال نمی‌توان کیفیت خوب و مثال زدنی این نوار را انکار نمود.
 
 
دو دکمه‌ی تغییر صدا و پاور/قفل صفحه نمایش در سمت راست این گوشی تعبیه شده اند.
 
لبه‌ی چپ آن هم میزبان شیار microSIM می‌باشد که به وسیله‌ی کاوری فلزی، پوشانده شده است تا با بقیه‌ی بدنه، یکپارچه شود. در پایین این لبه نیز درگاه microUSB به چشم می‌خورد.
 
قاب پشتی آلومینیومی این گوشی دارای انحنای بسیار کمی است تا به خوبی در دست بنشیند. به واقع جنس بدنه‌ی آلومینیومی در کنار انحنای این قاب، آن را بسیار شبیه به پرچم‌دار سال 2013 شرکت hTC نموده است. این قاب آلومینیومی میزبان دوربین 13 مگاپیکسلی می‌باشد. در کنار این لنز، یک فلاش LED به چشم می‌خورد. در سمت راست این دوربین، میکروفون این گوشی دیده می‌شود که قابلیت حذف نویز و سر و صدای اضافی را دارد. در نهایت، اسپیکر اصلی این اسمارت فون در پایین این قاب تعبیه شده است.
در مجموع می‌توان گفت که Idol Alpha به دلیل حس ارگونومیکی و جنس بدنه‌ی بی نظیر و ضخامت کم آن، حس فوق‌العاده ای را به کاربر منتقل می‌کند و می‌توان این ویژگی را جزو اصلی‌ترین نقطه‌ی قوت این اسمارت فون تلقی نمود.

 

 

صفحه نمایشIdol Alpha از یک صفحه نمایش 4.7 اینچی از نوع IPS بهره می‌برد که رزولوشن قابل قبول HD معادل با 720p را ارائه می‌دهد. این مقدار وضوح تصویر معادل با تراکم پیکسلی 312ppi می‌باشد که از لحاظ ما بسیار مناسب و قابل قبول است. به لطف پنل IPS استفاده شده در این گوشی، زوایای دید در آن بسیار مناسب و گسترده بوده و سبب شده تا کار با Idol Alpha از هر زاویه ای، لذت بخش شود. صفحه نمایش این گوشی به وسیله‌ی لایه‌ی Dragon Trail glass پوشانده شده تا از افتادن خط و خش بر روی آن جلوگیری نماید. در واقع باید تایید کنیم که این محافظ صفحه، نسبت به محافظ‌های Gorilla Glass کمتر شناخته شده می‌باشند و شاید بتوان Xperia Z را به عنوان شاخص‌ترین گوشی مثال زد که قاب پشتی آن از این محافظ نه چندان معروف، بهره می‌برد. در زمینه‌ی رنگ، اشباع رنگ‌ها در این گوشی مناسب بوده. همچنین رنگ سفید به نمایش درآمده در آن طبیعی بوده و اصلا به آبی و یا زرد متمایل نمی‌باشد. صفحه نمایش Idol Alpha حداکثر روشنایی 486nit را ارائه می‌دهد که این عامل می‌تواند نقش بسیار مهمی در انعکاس پذیری نمایشگر در زیر تابش آفتاب ایفا نماید. در مجموع باید گفت که صفحه نمایش این گوشی انعکاس نور بالایی دارد و برای خواندن متون و نوشته ها از این صفحه نمایش، باید تلاش بسیار زیادی نمایید. همچنین باید به این موضوع نیز اشاره نماییم که این صفحه نمایش، تاریکی مناسبی برای خواندن متون در شب را ندارد. کمترین میزان روشنایی صفحه نمایش Idol Alpha به 67nit می‌رسد که مطمئنا چشمانتان را در هنگام کار با گوشی در محیط تاریک، اذیت می‌کند.
 

دوربین

در قاب پشتی Idol Alpha یک دوربین با کیفیت 13 مگاپیکسل قرار گرفته که رزولوشن 4128 در 3096 پیکسل را به نمایش می‌دهد. یک فلاش LED نیز در سمت چپ آن قرار گرفته تا در شرایط نوری ضعیف، عکس‌های بهتری را ثبت نماید. در بالای صفحه نمایش این گوشی نیز دوربین دوم 1.3 مگاپیکسلی قرار گرفته که کیفیت خوبی را به همراه دارد و نیاز شما را در زمینه‌ی تماس‌های تصویری به خوبی برآورده می‌نماید.

 
منوی دوربین این گوشی کاملا استاندارد بوده و هیچ چیز قابل توجهی در آن وجود ندارد. در ستون سمت راست برنامه‌ی دوربین این گوشی، گزینه‌ی تغییر وضعیت عکاسی و فیلم‌برداری به چشم می‌خورد. پایین‌تر از آن هم کلید مجازی شاتر وجود دارد. در طرف مقابل به ترتیب گزینه‌ های تغییر وضعیت دوربین، تنظیمات و وضعیت فلاش حضور دارند.
 

 
Idol Alpha از سه حالت عکاسی بهره می‌برد که عبارتند از : Sports (برای گرفتن سوژه های در حال حرکت)، Night (برای عکاسی در شرایط نوری ضعیف) و Normal (برای عکاسی در شرایط معمولی). به طور پیش فرض، حالت نرمال به عنوان حالت اصلی دوربین این گوشی می‌باشد و برای تغییر حالت عکاسی، می‌بایست به منوی تنظیمات رجوع کنید.
اما کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین Idol Alpha از کیفیت نسبی برخوردار است. روشنایی تصاویر گرفته شده با این دوربین در روز، رضایت بخش بوده و جزئیات تصاویر به خوبی قابل تشخیص هستند. همان گونه که در عکس های گرفته شده از این دوربین می بینید، کیفیت تصاویر در فضای باز، مطلوب بوده و مشکلی خاصی از این بابت وجود ندارد. اما گاهی اوقات رنگ‌های به نمایش در آمده در آن غیر واقعی بوده. به طور اخص، در محیط‌های با فضای بسته این عمل بیشتر دیده شد و رنگ‌ها به زرد و یا سبز متمایل بودند.
 

 
همچنین دوربین این گوشی قادر به فیلم‌برداری با کیفیت 1080p معادل با Full HD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه می باشد. اما شاید قابل توجه ترین ویژگی دوربین این میان رده، مربوط به فوکوس خودکار آن می‌باشد. سرعت فوکوس خودکار این گوشی از سرعت بالایی برخوردار است و مطمئنا شما هم از این ویژگی Idol Alpha لذت خواهید برد.  
در نهایت، از مهم‌ترین قابلیت‌های دوربین این گوشی می‌توان به عکاسی پانوراما، HDR، قابلیت ثبت موقعیت مکانی و زمانی عکس‌ها و فیلم‌های گرفته شده و قابلیت تشخیص چهره اشاره نمود.
 

سخت افزار

مانند بسیاری دیگر از میان رده های بازار، Idol Alpha مجهز به یک پردازنده‌ی چهار هسته ای Cortex A9 است. اما این پردازنده قادر خواهد بود تا حداکثر سرعت 1.2 گیگاهرتز دستورات را پردازش نماید. در کنار این پردازنده، یک رم یک گیگابایتی به چشم می‌خورد که بر روی چیپ مدیاتک نسخه‌ی MT6589 قرار گرفته‌اند. قرارگیری این اجزا در کنار همدیگر، عملکرد خوب و قابل قبولی را برای Idol Alpha به ارمغان آورده است. در حقیقت پردازنده‌ی این گوشی در استفاده های روزمره، عملکرد مناسبی دارد و کاربرانش را ناامید نخواهد نمود. اما در مورد برنامه ها و بازی‌های سنگین، به همین راحتی نمی‌توان سخن گفت. چرا که این گوشی مطمئنا در اجرای بازهای سنگین به مشکل برخواهد خورد. در واقع با قرارگیری Idol Alpha در رسته‌ی گوشی‌های میان رده، نمی‌توان انتظار اجرای فرمان‌های سنگین توسط این محصول را داشت. اما در زمینه‌ی اجرای برنامه ها گرافیکی، Idol Alpha با چیپ گرافیکی PowerVR SGX544 و با سرعت 286 مگاهرتز، عملکرد معمولی دارد. این گوشی در اجرای بازی‌های ساده و نیمه سنگین، عملکرد خوب و قابل قبولی داشت و هیچ کندی در آن ندیدیم. اما هر چه میزان تقاضای شما در بازی‌های سنگین از این گوشی بیشتر شود، کندی و مکث بیشتری هم از آن خواهید دید. نتایج بنچ مارک معروف AnTuTu، مهر تاییدی بر حرف های ما در مورد عملکرد این گوشی می‌باشد.
 

 
برای ذخیره سازی برنامه ها و فایل‌ها خود در این گوشی، تنها 16 گیگابایت در اختیارتان خواهد بود و هیچ راهی برای افزایش این مقدار حافظه وجود ندارد. بدین معنا که این گوشی متاسفانه از کارت حافظه‌ی microSD پشتیبانی نمی‌کند و کاربران می‌بایست به همین 16 گیگابایت حافظه‌ی داخلی در این گوشی، بسنده نمایند. جالب است بدانید که از همین مقدار حافظه‌ی داخلی، تنها حدود 12 گیگابایت از آن در اختیار کاربران خواهد بود و مابقی آن توسط برنامه ها‌ی از پیش نصب شده‌ی بر روی گوشی، اشغال شده است.
 

نرم افزار

آلکاتل به طور پیش فرض از نسخه‌ی 4.2 سیستم عامل اندروید برای Idol Alpha استفاده نموده است. به واقع وجود اندروید 4.2 برای این اسمارت فون ممکن است کمی کاربران را آزرده خاطر کند. اما قرارگیری رابط کاربری آلکاتل بر روی این میان رده سبب شده تا کار با آن جذاب‌تر شود. در واقع رابط کاربری آلکاتل، بیشتر تغییراتی را بر روی صفحه‌ی لاک اسکرین و آیکون‌ها این گوشی داده است. صفحه‌ی لاک اسکرین این گوشی همانند پرچم‌دار نسل قبلی خود می‌باشد و یک افکت تصویری خاص به آیکون قفل تصویر داده شده که به کمک سنسور ژیروسکوپ و با حرکت دادن گوشی، این قفل نیز در مساحت یک دایره حرکت می‌کند.
همچنین آیکون لیست برنامه ها در این گوشی آورده شده تا کاربران به طور راحت‌تر و سریع‌تری به برنامه های نصب شده در این گوشی، دسترسی داشته باشند. علاوه بر این بعضی از برنامه هایی که به طور پیش فرض بر روی این گوشی نصب شده‌اند، بر روی Homescreen هم وجود دارند. دست آخر آلکاتل برای راحتی حال کاربران این محصول خود، چند برنامه محبوب و البته ضروری را به طور پیش فرض بر روی Idol Alpha نصب نموده که به اختصار می‌توان به Shazam، Skype، Viber، Whatsapp و OfficeSuite اشاره نمود.  
 

 

باتریشرکت فرانسوی آلکاتل برای این میان رده‌ی خود از یک باتری لیتیم یونی با ظرفیت 2000 میلی آمپر ساعت به کار برده است. این باتری قادر خواهد بود تا 720 ساعت معادل با 30 روز در حالت استندبای شارژدهی نماید. همچنین کاربران می‌توانند تا 20 ساعت به مکالمه‌ی ممتد با این گوشی بپردازید. اما تجربه‌ی شخصی ما با این گوشی نشان می‌دهد که به سختی قادر خواهید بود که با یک بار شارژ کامل، بتوانید بیش از یک روز با این گوشی کار کنید. به عبارت دیگر؛ در استفاده‌ی نه چندان سنگین از این محصول، مجبور خواهید بود آن را حداقل یک بار در روز شارژ نمایید.
 

جمع بندی

در مجموع ما Alcatel Idol Alpha را یک گوشی کاملا دوست داشتنی با طراحی و کیفیت ساخت مثال زدنی می‌دانیم. فرق نمی‌کند که طرفدار برند آلکاتل باشید یا نه؛ مطمئنا از دست گرفتن این گوشی حس خوشایندی خواهید داشت و از آن نهایت لذت را خواهید برد. اما به جرات می‌توان کیفیت ساخت مرغوب این محصول را تنها و اصلی‌ترین ویژگی بارز آن دانست و مابقی قسمت‌های آن را عادی و معمولی قلمداد کرد. نکته‌ی قابل تامل دیگر در مورد این میان رده که ممکن است ذهن بسیاری از کاربران را به خود درگیر نماید، قیمت بالای آن نسبت به سایر رقبا می‌باشد. به واقع این سوال بیشتر توسط کسانی که تجربه‌ی کار با این دستگاه را نداشتند، پرسیده می‌شود. اما باید اقرار نماییم که کیفیت مرغوب، ضخامت و وزن کم این گوشی، سبب تفاوت قیمتی این گوشی با سایر میان رده های بازار شده است.
 
مزایا:
کیفیت ساخت مرغوب
طراحی زیبا و منحصر به فرد
پردازنده‌ی چهار هسته ای
صفحه نمایش باکیفیت HD
معایب:
عدم پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی microSD
عدم وجود جک 3.5 میلی متری
 
 
۱۸ مهر ۹۳ ، ۱۱:۵۵ ۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
آرمین رضوی

HTC M8



 
در اوایل فروردین سال 93 بود که کمپانی hTC از پرچم‌دار جدید خود به نام hTC One M8 در شهر نیویورک رونمایی به عمل آورد. این اسمارت فون تایوانی که پرچم‌دار سال 2014 کمپانی hTC به حساب می‌آید با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود که از این میان می‌توان به M8، New hTC One و یا hTC One 2014 اشاره کرد. M8 در واقع یک آپگرید کامل نسبت به نسل قبلی خود یعنی One به حساب می‌آید و در اولین نگاه به این گوشی متوجه این موضوع خواهید شد. این گوشی تایوانی مجهز به بدنه‌ی تمام آلومینیومی است که آن را تبدیل به یکی از زیباترین و خوش ساخت ترین گوشی‌ها حال حاضر بازار کرده است. یکی دیگر از اتفاق‌های خوبی که در M8 افتاده است، استفاده از قوی‌ترین پردازنده‌ی موجود در بازار (تا به کنون) در این گوشی می‌باشد. اما ممکن است استفاده از برترین پردازنده برای این گوشی پرچم‌دار زیاد کاربران را شگفت انگیز نکند. شگفت‌انگیزتر از این موضوع می‌تواند این واقعیت باشد که hTC از خود انعطاف پذیری نشان داده و اسلات کارت micro SD را برای M8 در نظر گرفته است. همچنین سایز صفحه نمایش این گوشی رشد 0.3 اینچی نسبت به One داشته است. در مورد نرم افزار این گوشی هم باید بگوییم که شاهد ترقی و بهبود بوده‌ایم. M8 از جدیدترین نسخه‌ی اندروید یعنی 4.4 بهره می‌برد و بر روی این سیستم عامل محبوب نسخه‌ی جدید Sense UI پوشانده شده است.
اما در مورد دوربین استفاده شده در این گوشی باید بگوییم که همچنان hTC بر سنسور 4 التراپیکسلی خود اصرار می‌ورزد؛ همچنین به جای ارتقای پیکسل دوربین خود، از روشی جالب استفاده کرده است. آن هم دوربین دوم در قاب پشتی است که قابلیت تشخیص فاصله را دارد و در نهایت آن را به یکی از سؤال‌برانگیزترین قسمت‌های این گوشی تبدیل شده است.

اگر گزافه گویی نکرده باشیم، باید بگوییم که انتظارات از گوشی hTC M8 در همان بدو رونمایی زیاد بود و این یک انتظار بیهوده و نابجا برای این کمپانی به حساب نمی‌آمد؛ چرا که پرچم‌دار سال قبلی این کمپانی از نظر بسیاری سایت‌ها از جمله «دیجی کالا» به عنوان برترین اسمارت فون اندرویدی سال 2013 انتخاب شده بود و hTC می‌بایست با تولید و ارائه‌ی M8 توانایی‌های خود را ثابت می‌کرد، زیرا این گوشی قرار است به مدت یک سال پرچم‌داری این شرکت را بر عهده بگیرد. همچنین چون پرچم‌دار نسل قبلی این کمپانی با استقبال چندان گرمی نسبت به سایر پرچم‌داران آن سال در زمینه‌ی فروش مواجه نشد، M8 سنگینی بیشتری را بر روی شانه های خود احساس می‌کند تا بتواند جبران فروش One را کند.

بدون تلف کردن هیچ زمانی، به سراغ بررسی این گوشی خوش ساخت تایوانی می‌رویم. پس با ادامه‌ی نقد در دیجی کالا همراه باشید.
 

طراحی و کیفیت ساخت

hTC M8 از لحاظ ظاهری یک گوشی کاملا گیرا و جذاب است. همچنین hTC One جدید به لطف استفاده از بدنه ای با درصد بیشتر فلز نسبت به نسل قبلی خود، بسیار زیبا و دلپسندتر شده است. به طوری که در M8 حدود 90 درصد و در One قدیم چیزی در حدود 70 درصد فلز در بدنه‌شان استفاده شده است. همچنین فلز بیشتر به کار رفته در M8 سبب خوش چهره تر شدن بدنه‌ی خمیده‌ی این گوشی شده است. در واقع این 20 درصد اختلاف فلز به کار برده شده در دو پرچم‌دار اخیر hTC تنها در فریم آن‌ها بوده است. تنها قسمتی که در One از فلز استفاده نشده، فریم آن بوده است که از پلی کربنات بوده، در حالی که در M8 تنها فریم بالایی آن از فلز ساخته نشده است.
hTC دقیقه مشابه پرچم‌دار نسل قبلی خود، M8 را در سه رنگ خاکستری، نقره ای و طلایی ساخته است و با وجود بدنه‌ی فلزی خود حس فوق‌العاده ای را به کاربر منتقل می‌کند. کیفیت ساخت این گوشی در یک کلام فوق العادست و مطمئنا شما هم در نگاه اول شیفته‌ی آن خواهید شد. M8 همانند جانشین قبلی خود به طور تحسین برانگیزی سرهم بندی شده است، گویی با گوشی‌ای یک تکه روبرو هستید. این گوشی در زمینه‌ی طراحی و ساخت به راحتی قادر خواهد بود با گران‌ترین اسمارت فون ها و یا حتی گوشی‌های لوکس رقابت کند.
M8 دارای 146 میلی متر طول، 70.6 میلی متر عرض و 9.3 میلی متر ضخامت می‌باشد و وزن آن معادل با 160 گرم است. در پایین صفحه نمایش این گوشی هیچ کلید لمسی خازنی دیده نمی‌شود و جای خود را به دکمه های لمسی بر روی صفحه نمایش داده است. با وجود این اتفاق در M8، ما انتظار داشتیم تا کمپانی hTC استفاده‌ی بهینه تری از ابعاد این گوشی می‌کرد. چرا که LG G2 با وجود صفحه نمایشی بزرگ‌تر و به اندازه‌ی 5.2 اینچ، در مقایسه با M8، به اندازه ی 7.5 میلی متر کوتاه تر است. مطمئنا M8 با ضخامت 9.3 اینچی، هرگز به عنوان باریک‌ترین و نازک‌ترین اسمارت فون شناخته نخواهد شد. اما باید به این هم توجه کرد که بلندگوهای استریو و بدنه‌ی فلزی این گوشی در ضخامت آن بی تأثیر نبوده‌اند.
 

کنترل‌ها

 

در بالای صفحه نمایش این گوشی یک دوربین مکالمه تصویری با سنسور 5 مگاپیکسلی به چشم می‌خورد. در کنار این دوربین، سنسور های مجاورت و نور محیط دیده می‌شود. همچنین اسپیکر بالایی این گوشی، دو نقش مهم بلندگو در حین مکالمه و پخش کننده صدا را دارد. در نهایت یک چراغ کوچک LED در زیر بلندگوی بالایی با ظرافت‌کاری خاص تعبیه شده است.
 
در قسمت پایین صفحه نمایش تنها اسپیکر و لوگوی hTC وجود دارند و میکروفون آن در پشت اسپیکر مخفی شده است که به هیچ عنوان قابل رویت نیست.
 

در لبه‌ی سمت چپ این دستگاه، اسلاتی برای سیم کارت وجود دارد که تنها از نانو سیم پشتیبانی می‌کند. همچنین می‌توانید به وسیله‌ی سوزن مخصوص این درگاه را باز کنید و سیم کارت را درون این شیار قرار دهید. مدیر عامل hTC دلیل استفاده از نانو سیم کارت را استفاده بهتر از فضای پشت گوشی دانست، اما برای ما که این دلیل چندان قابل قبول نمی‌نمود. به هر حال، میزان فضای پشت این گوشی را نمی‌توان با آیفون‌ها مقایسه کرد، چرا که آیفون به شدت از این گوشی فضای کمتری دارد و وجود یک سیم کارت نانو در آن توجیه پذیر است.
 
دکمه‌ی تغییر صدا و اسلات micro SD در لبه‌ی سمت راست این گوشی می‌باشند. محل قرار گیری دکمه‌ی صدا به خوبی برای این گوشی در نظر گرفته شده است و به راحتی و با یک دست قادر خواهید بود صدای این اسمارت فون را تنظیم کنید.
 
 
لبه‌ی بالایی گوشی محل قرارگیری دکمه‌ی پاور و سنسور مادون قرمز می‌باشد. همان طور که در بالا اشاره شد، این لبه تنها قسمت غیر فلزی این گوشی به حساب می‌آید. دکمه‌ی پاور این گوشی در جای خوب و مناسبی قرار نگرفته است چرا که با توجه به ابعاد گوشی برای لمس آن کمی به زحمت خواهید افتاد. ولی این دکمه نسبت به نسل قبل خود قابل لمس‌تر شده. البته برای باز کردن قفل صفحه نمایش راه‌های مختلف و راحت‌تری وجود دارد که در قسمت نرم افزار به طور کامل توضیح خواهیم داد. محل قرارگیری درگاه های micro SD و سیم کارت دال بر باز نشدن قاب پشتی این گوشی می‌باشد. همچنین پرواضح است که در اثر باز نشدن قاب پشتی، باتری این گوشی هم قابل باز شدن و تعویض توسط کاربر نمی‌باشد.
 
جک 3.5 میلی متری و پورت microUSB در کنار هم و در لبه‌ی پایینی گوشی قرار دارند. با وجود تغییر در محل قرارگیری جک 3.5 میلی متری در M8، ما این محل را کاملاً مناسب و راحت یافتیم.

همان طور که در بالا اشاره کردیم، در پنل پشتی M8، دو دوربین قرار دارد که در سمت چپ دوربین اصلی، یک فلاش LED دوتایی به چشم می‌خورد. دو خط کشیده شده در لبه‌ی بالایی و لبه‌ی پایینی پنل پشتی، برای آنتن‌های این گوشی تخصیص داده شده است. در نهایت لوگوی hTC به زیبای هر چه تمام‌تر در مرکز قاب پشتی می‌درخشد.
 

در دست

مهم نیست که طرفدار برند hTC باشید یا نه و یا این گوشی را دوست داشته باشد یا نه. M8 یک حس کاملا خوشایند را هنگام در دست گرفتن منتقل می‌کند که ما مشابه این حس را در کمتر برندی لمس نمودیم. در مجموع طراحی این گوشی سزاوار ستایش است و حرفی را باقی نگذاشته است. همچنین رنگ‌های خاص در نظر گرفته شده برای این گوشی، تأثیر به سزایی در زیبایی آن گذاشته. حس ارگونومیکی این گوشی با وجود بزرگ‌تر شدن نسبی آن، بهبود یافته است.
 

 

صفحه نمایشصفحه نمایش 5.0 اینچی به کار برده شده در M8 از نوع Super LCD3 است که رزولوشن 1920 در 1080 پیکسل یا همان FullHD و تراکم پیکسلی 441ppi را ارائه می‌دهد. صفحه نمایش این گوشی نسبت به جانشین قبلی خود 12 درصد بزرگ‌تر شده است و همچنین دکمه های لمسی خازنی از این گوشی محو شده‌اند و جای خود را به گزینه های لمسی بر روی صفحه نمایش داده‌اند. این سازنده‌ی تایوانی تلفن‌های همراه، همیشه پرچم‌داران خود را با صفحه نمایشی با کیفیت عالی تولید کرده است و پرچم‌دار سال 2014 این کمپانی هم از این قاعده مستثنی نیست. اما صفحه نمایش این گوشی در مقایسه با دیگر پرچم‌داران سال 2014، زیاد شما را مجذوب خود نخواهد کرد. با این حال hTC M8 دارای یکی از بهترین صفحه نمایش‌های FullHD موجود در بازار است. چرا که زاویه دید آن بسیار خوب و رضایت بخش بود و متون و تصاویر هم در زیر نور مستقیم آفتاب کاملاً خوانا و شفاف بودند. همچنین تضاد رنگ‌ها در این گوشی قابل تحسین بود. در نهایت این گوشی برای مقاومت بهتر و بیشتر صفحه نمایش خود در برابر خط و خش، به یک لایه‌ی محافظ Gorilla Glass 3 مجهز شده است.
 

دوربین

دوربین به کار رفته در hTC M8 بسیار به پرچم دار نسل قبلی خود شبیه است. این دوربین دارای حسگر 4 التراپیکسلی، با فاصله کانونی 28 میلی متر و نسبت کانونی F/2.0 می‌باشد. این سنسور نسبت تصویر 16:9 را در بیشترین حالت ارائه می‌دهد و ماکزیمم وضوح تصویر عکس‌های گرفته شده با این گوشی در این حالت، 1520×2688 پیکسل است. همچنین اگر این نسبت تصویر را به 4:3 کاهش دهید، حداکثر رزولوشن تصاویر به 1520×2048 خواهد رسید. دوربین جلویی به کار برده شده در M8 به یکی از مزیت‌های این گوشی تبدیل شده است. این دوربین دارای حسگری 5 مگاپیکسلی است. اما کیفیت خوب دوربین جلو برای این گوشی می‌تواند آن را در موقعیت بدی قرار دهد. چرا که M8 اولین تلفن هوشمند در دنیا به شمار می‌رود که دوربین جلوی آن از پشتش، رزولوشن بالاتری را ارائه می‌دهد. همچنین به غیر از دکمه‌ی در نظر گرفته شده برای حالت عکاسی در تنظیمات گوشی، می‌توانید با سوایپ کردن عمودی (بالا به پایین یا پایین به بالا) وضعیت دوربین را تغییر دهید.  
دوربین اصلی این گوشی در قاب پشتی تنها نیست و دوربینی دیگر که در بالاترین قسمت قاب پشتی قرار گرفته است، آن را همراهی می‌کند. در واقع این دوربین به تنهایی قادر به انداختن عکس نمی‌باشد و به نوعی دوربین رقابتی به حساب می‌آید. کار اصلی این دوربین، عمق بخشیدن به صحنه‌ها و عکس‌ها می‌باشد و به شما این امکان را می‌دهد تا عکس‌های با کیفیتی بگیرید و همچنین افکت‌های مختلفی را در اختیارتان قرار می‌دهد. از میان این افکت‌ها می‌توان به تیره کردن تصویر پس زمینه و فوکوس مجدد عکس‌ها پس از عکاسی اشاره کرد. این دوربین همچنین امکان عکاسی به صورت سه بعدی (3D) را برای کاربرانش مهیا کرده است که با کج کردن گوشی در جهات گوناگون، این قابلیت فعال می‌شود. متأسفانه دوربین M8، بر خلاف One مجهز به لرزش گیر اپتیکال دست نیست که این عمل را برای کمپانی بزرگ hTC می‌توان یک پس رفت دانست. اما به جای استفاده از OIS در این گوشی، تثبیت کننده‌ی تصاویر دیجیتالی در برنامه‌ی این گوشی وجود دارد. طبق ادعایی که کمپانی hTC کرده است، این برنامه به خوبی OIS به کار رفته در One می‌باشد. برنامه‌ی تثبیت کننده‌ی تصاویر به کار رفته در دوربین این گوشی به طور عمده مدیون پردازنده‌ی جدید عکس‌های hTC می‌باشد. این برنامه نه تنها تثبیت کننده‌ی عکس‌ها برای دوربین M8 به شمار می‌رود، بلکه این اطمینان را به شما می‌دهد تا عکس‌هایی شفاف‌تر، واضح‌تر، بدون نویز و در مجموع با کیفیت‌تری با این دوربین بیندازید.
دوربین این گوشی دارای فوکوس خودکار می‌باشد که عملکرد سریعی را نسبت به نسل قبلی خود برای شما به همراه دارد. در کنار این دوربین یک فلاش LED دوتایی قرار گرفته که درست مانند فلاش به کار رفته در آیفون 5S، در M8 هم دو رنگ مختلف (آفتابی و مهتابی) برای آن در نظر گرفته شده است. طبیعی بود که بعد از اپل، تک تک کمپانی‌ها به یاد استفاده از فلاش دو رنگ بر روی پرچمدارانشان بیافتند. دوربین این گوشی همچنین می‌تواند نور عکس‌های گرفته شده را آنالیز کند و با ترکیب کردن و کنار هم قرار دادن عکس‌ها با روشنایی مختلف، تصاویر طبیعی‌تر و باکیفیت تری را برای شما به ارمغان آورد.
برای دوربین این گوشی، کلید شاتر اختصاصی در نظر گرفته نشده است. اما در عوض می‌توانید زمانی که گوشی در حالت استندبای قرار دارد، آن را در حالت افقی (Landscape) قرار داده و با نگه داشتن یکی از کلیدهای صدا، برنامه‌ی دوربین را فعال نمایید.
خوشبختانه برای دوربین گوشی M8 امکانات زیادی در نظر گرفته شده است. Zoe که سابقاً در One وجود داشت، در برنامه‌ی دوربین این گوشی هم گنجانده شده است. از افکت‌های خوب این گوشی می‌توان به حالت UFOCUS اشاره کرد. بعد از انتخاب این برنامه می‌توانید بر قسمت‌های مختلف عکستان فوکوس کنید و فوکوس را در ناحیه های مختلف تغییر دهید. این امکان بسیار جالب و شگفت انگیز است و مطمئنا هر کاربری از دیدن آن به وجد خواهد آمد.  
تمام این امکانات در نظر گرفته شده برای دوربین این گوشی عالی به نظر می‌آیند ولی از اینکه این پرچم‌دار همچنان از همان حسگر 4 التراپیکسلی سال گذشته‌ی خود استفاده کرده است، نمی‌توان به راحتی از آن گذشت.
دوربین دوم در قاب پشتی این گوشی، به نظر ترفندی برای جلب توجه کاربران می‌باشد و شاید hTC با این کار می‌خواسته دوربین این گوشی را از دیگر پرچم‌داران متمایز کند. اما در هر حال این دوربین کار خود را به خوبی انجام می‌دهد و قابلیت‌هایی خوبی به وسیله‌ی این دوربین به برنامه‌ی آن اضافه شده است. عمق بخشیدن به تصاویر، نمایش عکس‌ها به صورت سه بعدی و تشخیص فاصله از مهم‌ترین قابلیت‌های این دوربین خاص می‌باشد.
کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین 4 التراپیکسلی این گوشی کاملا راضی کننده است. همچنین کیفیت عکس‌های این گوشی در شرایط نوری کافی و مناسب، پیشرفت قابل توجهی نسبت به One داشته است. ما شاهد بهترین عکس‌های گرفته شده با سنسور 4 التراپیکسلی در گوشی‌های hTC تا به حال بوده‌ایم. اما با این وجود M8 کار سختی برای رقابت با سایر پرچم‌داران امسال خواهد داشت.
 

مقایسه کیفیت دوربین HTC One M8 (بالا) و آیفون 5s (پایین)

hTC M8 می‌تواند تا ماکزیمم رزولوشن 1080p و با سرعت 30 فریم بر ثانیه برای شما فیلم برداری کند. یکی از ویژگی‌های کاربردی و مفید در فیلم برداری این گوشی، فوکوس خودکار آن می‌باشد. همچنین اگر در هر حال فیلم برداری از یک سوژه‌ی متحرک هستید، می‌توانید در طول فیلم برداری فوکوس را قفل نمایید و فوکوس را بر روی آن سوژه تنظیم نمایید که بسیار جالب است. فیلم‌های گرفته شده کاملاً شفاف و پر از جزییات بوده اما به دلیل نبود لرزش گیر اپتیکال دست، ممکن است حین فیلم برداری متوجه اندکی لرزش شوید. در نهایت قابلیت HDR برای دوربین این گوشی در نظر گرفته شده است.

 

سخت افزار

hTC M8 به یک چیپ ست Qualcomm Snapdragon 801 مجهز شده است و بر روی آن یک پردازنده‌ی 4 هسته ای Krait 400 با توان 2.3 گیگاهرتز قرار گرفته است. همچنین پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 330 این پردازنده را همراهی می‌کند. همان طور که این روزها در اسمارت فون های بالا رده از جدیدترین و قوی‌ترین پردازنده استفاده می‌شود، hTC M8 هم از این غافله عقب نمانده و مجهز به قوی‌ترین سخت افزار تا به کنون می‌باشد. در مجموع همان طور که از این گوشی با این مقام انتظار می‌رفت، عملکرد خوب و مناسبی داشت. با ارتقای چیپ ست این گوشی از Snapdragon 800 به Snapdragom 801 شاهد عملکرد بسیار مناسب و روانی در پردازنده‌ی گرافیکی آن بودیم. نتایج بنچ مارک‌ها، عملکرد واقعی این گوشی را بهتر نشان می‌دهد.
 

 
خوشبختانه کمپانی hTC از خود در زمینه‌ی استفاده از کارت microSD انعطاف نشان داد و این گوشی را مجهز به اسلات microSD کرده است. به وسیله‌ی این کارت حافظه می‌توانید تا 128 گیگابایت حافظه‌ی این گوشی را ارتقاء دهید. البته حافظه داخلی 16 گیگابایتی در نظر گرفته شده برای این گوشی تا حدودی کافیست اما به هر حال اگر احساس می‌کنید که این مقدار حافظه برایتان کم می‌باشد، می‌توانید حافظه‌ی این گوشی را به وسیله‌ی کارت microSD افزایش دهید.
حافظه‌ی رم این گوشی نسبت به hTC One قدیم تغییری نکرده است و همان 2 گیگابایت رم هم برای M8 در نظر گرفته شده تا وظیفه‌ی Multitasking را به خوبی و به مانند گوشی نسل قبل خود انجام دهد.
در استفاده‌ی روزمره، M8 تجربه‌ی فوق‌العاده ای به وسیله‌ی سرعت خود به ما داد. در واقع ما انتظاری کمتر از این را از یک پرچم دار به مانند hTC M8 نداشتیم.
 

نرم افزار و رابط کاربری

بر روی پرچم دار سال 2014 کمپانی hTC آخرین ورژن اندروید یعنی ورژن 4.4.2(Kitkat) به کار رفته است. در ضمن بر روی این سیستم عامل آخرین ورژن رابط کاربری خود کمپانی hTC به نام Sense 6.0 قرار گرفته است. Sense جدید به کار رفته در M8 امکانات زیادی را برای آن به همراه آورده است و عملکرد رابط کاربری آن را بهبود بخشیده است.
صفحه‌ی Lockscreen کمی متفاوت شده ولی در عملکرد آن تغییری به وجود نیامده. یک نمایانگر ساعت در بالای صفحه وجود دارد که به همراه آن اطلاعات مربوط به آب و هوا دیده می‌شود. در پایین صفحه نمایش 4 میانبر تماس‌ها، پیغام‌ها، دوربین و اینترنت به چشم می‌خورد. همچنین تماس‌های از دست رفته و پیغام‌های خوانده نشده در این صفحه به نمایش گذاشته خواهند شد. برای باز کردن قفل صفحه نمایش، می‌بایست علامت قفل بر روی صفحه را سوایپ کنید (از پایین به بالا بکشید). در این هنگام با 3 امکان در سه جهت مختلف روبرو خواهید شد. با سوایپ کردن به سمت بالا، گوشی شما را به آخرین برنامه ای که استفاده کرده‌اید، می‌برد. همچنین با سوایپ کردن به سمت چپ شما به صفحه‌ی homescreen و با سوایپ به سمت راست به قسمت BlinkFeed هدایت خواهید شد.
یکی دیگر از ویژگی‌های جالب به کار برده شده در Sense 6.0 ، قابلیت باز کردن قفل صفحه نمایش به وسیله سوایپ کردن بر روی صفحه‌ی خاموش می‌باشد. به وسیله‌ی این ویژگی و در زمانی که صفحه‌ی نمایش گوشی خاموش است، می‌توانید با سوایپ کردن به سمت بالا، قفل صفحه نمایش را باز کنید و با سوایپ کردن به سمت پایین، قابلیت تماس صوتی فعال می‌شود. همچنین با سوایپ کردن به سمت چپ شما به homesreen و به سمت راست به قسمت BlinkFeed می‌روید. علاوه بر این، قادر خواهید بود تا با دو بار ضربه زدن بر روی صفحه نمایش M8 در حالت خاموش، آن را روشن کنید و با 2 بار ضربه بر روی صفحه‌ی Lockscreen، صفحه را خاموش کنید. اما با دو بار ضربه بر روی homesreen، گوشی قفل نخواهد شد و تنها می‌توانید با دو بار ضربه زدن در حالت Lockscreen، این گوشی را قفل نمایید.
اما شاید یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تغییرات به وجود آمده در رابط کاربری جدید hTC، حضور دکمه های لمسی بر روی صفحه‌ی نمایش است؛ همان گونه که در پرچم‌داران دیگر مانند Z1، Z2 و G2 دیده بودیم، این نوع دکمه‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا از مزاحمت دکمه های لمسی خازنی در پایین صفحه نمایش رها شوید. این دکمه های لمسی در پایین صفحه نمایش قرار گرفته‌اند و در همه جا شما را همراهی خواهند کرد.
 
در آخرین صفحه‌ی homesreen از سمت چپ (چپ‌تر ین)، برنامه‌ی مفید BlinkFeed جا خشک کرده است. این برنامه شامل انبوهی از داده‌ها و محتوای گوناگون می‌باشد که از سایت‌های اجتماعی شما گرفته است. همچنین به وسیله‌ی این برنامه می‌توانید به هزاران منبع خبری دسترسی داشته باشید. تنها کافی است انتخاب کنید که به چه موضوعی علاقه دارید و BlinkFeed به طور خودکار آن موضوع‌ها را در دسترس شما قرار می‌دهد. به علاوه، این برنامه امکان جستجو را به شما می‌دهد تا بتوانید موضوع مد نظر خود را فورا پیدا کنید. اگر از برنامه‌ی BlinkFeed خوشتان نیامده است، امکان رهایی از آن نیز وجود دارد. تنها کافی است چند ثانیه انگشت خود را بر روی هر قسمتی از homesreen نگه دارید و سپس گزینه Add apps and widget را انتخاب کنید و ویجت مربوط به BlinkFeed را به سمت سطل اشغال بکشانید. بدین ترتیب می‌توانید از دست برنامه‌ی BlinkFeed خلاص شوید!
 
 
hTC M8 نوار اطلاع رسانی با امکانات خوبی برای شما به ارمغان می‌آورد. برای دسترسی به این میانبرها، دو راه وجود دارد. می‌توانید پس از پایین کشاندن نوار اعلان، قسمت گوشه‌ی سمت راست نوار را فشار دهید و یا دو انگشتی نوار اعلان را به پایین بکشانید.
در M8 شما می‌توانید از 6 صفحه درhomesreen استفاده کنید و ویجت ها و میانبرهای مورد علاقه‌ی خود را در این 6 صفحه قرار دهید. اما از این 6 صفحه تنها 5 صفحه از آن قابل استفاده است چرا که صفحه‌ی آخرین آن از سمت چپ برای ویجت BlinkFeed در نظر گرفته شده است. اما با توجه به توضیحاتی که در بالا اشاره شد، می‌توانید با پاک کردن این ویجت، از هر 6 صفحه‌ی موجود در این گوشی استفاده‌ی کامل ببرید.
 
hTC در پرچم‌دار جدید خود چهره‌ی قسمت تغییر برنامه‌ها (Task switching) را دگرگون کرده است. برنامه های اخیرا اجرا شده با دکمه‌ی لمسی موجود بر روی صفحه‌ی نمایش فعال می‌شود. این دکمه در سمت راست صفحه‌ی نمایش قرار دارد و با لمس آن می‌توانید به لیستی از برنامه ما و بازی‌هایی که اخیرا آن‌ها را اجرا کرده‌اید، دسترسی پیدا کنید. تعداد این برنامه های به نمایش در آمده کمی کم به نظر می‌رسد و تنها 9 برنامه را نمایش می‌دهد و همچنین می‌توانید با سوایپ هر برنامه به سمت بالا، آن برنامه را از این لیست خارج نمایید.

مانند گذشته کمپانی hTC در رابط کاربری خود، حالت مخصوص رانندگی را قرار داده است. در این حالت و در حین رانندگی می‌توانید تنها به یکسری برنامه های ضروری دسترسی داشته باشید؛ و از این میان می‌توان به تماس، پیغام، موزیک پلیر، Navigation و دستورات صوتی اشاره کرد که در ابعادی بزرگ طراحی شده‌اند. در بالای همه‌ی این دسترسی‌ها، ساعت و وضعیت آب و هوایی قرار دارند.

hTC One M8 دارای یک حالت محدودکننده برای کودکان می‌باشد که آن‌ها را از دسترسی به برنامه‌هایی که قبلا شما تعیین کردید، محدود خواهد کرد و تنها می‌توانند به برنامه‌هایی که شما اجازه داده‌اید، دسترسی داشته باشند.

Zoe

یکی دیگر از برنامه های مفید و کاربردی در hTC M8، برنامه‌ی Zoe می‌باشد. برای استفاده از این برنامه، می‌بایست در ابتدا یک حساب کاربری hTC بسازید و بعد از این می‌توانید برای ورود به آن، از همان حساب استفاده کنید. به محض ورود به Zoe، به طور خودکار تمام عکس‌ها و ویدئوهای شما به این برنامه انتقال داده می‌شوند. درست کردن یک Zoe کار بسیار راحتیست. تنها باید از میان عکس‌های خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و آن را به طوری که خودتان مایل هستید، باز چینی و ویرایش کنید.
 
 
همچنین می‌توانید به وسیله‌ی تم‌های مختلف و حاشیه های صوتی موجود در این برنامه، از خلاقیت خود بیش از پیش استفاده کنید. هنگامی که ویرایش شما با عکس و یا ویدئو مورد دلخواه تمام شد، می‌توانید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. برنامه‌ی Zoe همچنین این امکان را به شما می‌دهد تا با دوستان خود در مورد یک پروژه (عکس یا ویدئو) همکاری داشته باشید. همچنین به وسیله‌ی این برنامه می‌توانید درخواست‌های خود را به یکدیگر ارسال کنید و محتوای چند رسانه ای خود و دوستانتان را در یک Zoe یکسان با هم ترکیب کنید.
 

عمر باتری

hTC M8 با وجود استفاده از چیپ ست و پردازنده‌ی قوی‌تر و صفحه نمایش بزرگ‌تر نسبت به مدل سال پیش خود، از باتری نسبتا بزرگ‌تر و قوی‌تری بهره می‌برد. باتری به کار رفته در این گوشی از نوع لیتیوم پلیمری است و 2600 میلی آمپر ساعت ظرفیت آن می‌باشد. نتایج پایانی از باتری این گوشی نشان از بهبود در پایداری باتری M8 دارد. طبق نتایج بدست آمده، M8 قادر خواهد بود از 48 تا 72 ساعت (به مدت بیشتر از یک روز) برای کاربرانش شارژ نگه دارد.
بخش دیگری از بهبود در عملکرد باتری این گوشی مربوط به مکالمه با شبکه‌ی 3G می‌باشد. در طی این تست گوشی M8، شش ساعت بیشتر نسبت به One قدیمی شارژ دوام خواهد آورد. همچنین این دو پرچم‌دار جدید و قدیم کمپانی hTC در بخش‌های وب گردی و پخش فیلم تنها با هم در حدود 30 دقیقه اختلاف دارند که می‌توان گفت که شبیه به هم عمل می‌کنند.
یکی از قابلیت‌های اضافه شده به M8 که سبب بهبود عملکرد باتری آن شده، حالت Extreme Power Saving است که به وسیله‌ی آن قادر خواهید بود تا تنها به ویژگی‌ها و برنامه های اصلی و اساسی دسترسی داشته باشید (مانند پیغام، تماس، ایمیل و ماشین حساب). این امکان تقریباً شبیه حالتی است که در Samsung Galaxy S5 وجود دارد. همچنین کمپانی hTC در مورد این مد به کار رفته در M8 ادعا کرده است که با وجود تنها 5 درصد از شارژ گوشی، قادر خواهید بود تا 15 ساعت از گوشی خود استفاده کنید.

 
 

جمع بندی

hTC M8 یک پرچم دار شایسته و توانا است. تیم توسعه دهنده‌ی این گوشی شایسته‌ی بهترین و والاترین تحسین‌ها می‌باشد چرا که در بهبود قدرت و سرعت این گوشی تلاش بسیاری کرده‌اند. گرچه این پرچم دار هم مانند سایر پرچم داران دیگر خالی از کاستی و عیب نیست. M8 در واقع یک آپگردیت کامل هم از نظر طراحی و هم از نظر سخت افزار نسبت به مدل نسل قبل خود می‌باشد. بدنه‌ی فلزی این گوشی بهبود داشته و آن را تبدیل به یکی از خوش ساخت ترین گوشی‌های حال حاضر بازار کرده است. حضور اسلات کارت microSD در این گوشی به معنای ارتقای حافظه‌ی آسان و کم هزینه‌ی آن می‌باشد. همچنین با ارتقای چیپ ست این گوشی به جدیدترین چیپ بازار یعنی Snapdragom 801، M8 نوید امکان اجرای راحت‌تر و روان‌تر اندروید 4.4.2 و Sense 6.0 را به کاربرانش می‌دهد. hTC بر خلاف نظر همگان از همان دوربین موجود در پرچم‌دار نسل قبلی خود، در M8 استفاده کرد و این تنها قسمتیست که hTC در گوشی‌اش بهبودی ایجاد نکرده. اما دوربین این گوشی از نظر برنامه ای پیشرفت قابل توجهی داشته و مطمئنا نظر هر کاربری را به خود جلب خواهد کرد. این تمام قضاوت ما در مورد دوربین این گوشی نبود. هم اکنون اکثر پرچم داران کمپانی‌های مختلف (مانند Galaxy S5، Sony Z2 و LG G Pro 2) قابلیت فیلم برداری به صورت 4K را دارند ولی M8 در این زمینه پیشرفتی نداشته. اما طراحی و کیفیت ساخت این گوشی نظر هر کاربری جذب خواهد کرد؛ چرا که در نوع خود بی نظیر است.

 

 

 

 

در جدول زیر سعی نمودیم به شما در انتخاب گوشی مورد نظرتان کمک نماییم. پس با مطالعه این جدول، با رقبای اصلی در این سطح آشنا شوید.
با کلیک بر روی تصویر زیر می‌توانید به بررسی دقیق‌تر محصولات بپردازید.
 

 

 

 

 

 

مزایا:
پردازنده‌ی قدرتمند 4 هسته ای با فرکانس 2.3 گیگاهرتز
رزولوشن بالای صفحه نمایش با تراکم پیکسلی بالا (441ppi)
پشتیبانی از اینترنت پرسرعت 4G
پشتیبانی از کارت micro SD تا 128 گیگابایت
وجود درگاه مادون قرمز
امکانات فوق‌العاده زیاد دوربین و دوربین جلویی 5 مگاپیکسلی
وجود نسخه 4.4 اندروید به همراه رابط کاربری Sense 6.0
کیفیت ساخت کم نظیر
عملکرد قابل قبول باتری
معایب:
نبود لرزش گیر دست برای دوربین (OIS)
رزولوشن پایین دوربین 4 مگاپیکسلی این گوشی در مقایسه با رقیبان
 
 
۱۸ مهر ۹۳ ، ۱۱:۵۳ ۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
آرمین رضوی

مقایسه ی دوربین لیزری LG G3 و سامسونگ گلکسی S5. کدام بهتر است؟

1 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5sآخرین پرچمدار ال جی یعنی جی 3، سخت افزارهای بسیار قدرتمندی را در اختیار دارد اما شاید بهترین قسمت آن دوربینش باشد که با استفاده از سنسور لیزری خود، به صورت اتوماتیک بر روی تصاویر فوکوس می کند. در اینجا می خواهیم عملکرد این دوربین 13 مگاپیکسلی را در برابر دوربین 16 مگاپیکسلی گلکسی اس 5 بررسی کنیم.

 آخرین محصول ال جی با سخت افزارهای قدرتمند خود همچون صفحه نمایش 5.5 اینچی بسیار باکیفیت، پردازنده ی چهار هسته ای و دوربین فوق پیشرفته اش که از یک لیزر فروسرخ برای تثبیت عکس ها استفاده می کند، از مرز گوشی های هوشمند فراتر رفته است.
بله درست خوانده اید، لیزر! ممکن است در ابتدا این اصطلاح کمی غیرعادی و تبلیغاتی به نظر برسد که ال جی برای متفاوت نشان دادن خود از بقیه آن را به کار می برد اما ال جی معتقد است که در واقع این تکنولوژی می تواند تفاوت زیادی در کیفیت نهایی عکس شما ایجاد کند. از لحاظ تئوری، سرعت فوکوس این دوربین از دیگر گوشی ها بالاتر است و ما در اینجا قصد داریم تا این نظریه را مورد بررسی قرار دهیم.
برای آزمایش این نظریه، دو دوربین جی 3 و گلکسی اس 5 را در شرایط یکسان قرار دادیم و نتایج را باهم مقایسه کردیم.

2 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

 3 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

در تصویر اول از یک بازارچه، هردوی دوربین ها عملکرد خوبی از لحاظ فوکوس و روشنایی از خود نشان دادند. برای کنترل نور زیاد خورشید که در سقف وجود داشت از حالت HDR استفاده کردیم. تصویر گرفته شده توسط گلکسی اس 5 کنتراست نسبتاً بهتری داشت و رنگ ها طبیعی تر و زنده تر جلوه می کردند.

4 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

5 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

در این تصویر هر دو دوربین روشنایی خوب و رنگ های راضی کننده ای داشتند اما اگر در حالت تمام صفحه به عکس ها دقت کنید، متوجه ضعف دوربین جی 3 در فوکوس خواهید شد که جزئیات را کمی محو می کند. برای مثال، تور نارنجی رنگ در سمت چپ تصویر.

6 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

7 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

در عکس راهروی خروجی بازارچه تفاوت چندانی میان دو دوربین وجود نداشت، هر دوی آن ها روشنایی مناسبی داشته و بسیاری از جزئیات دیوار آجری را به خوبی به نمایش گذاشتند.

8 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

9 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

جی 3 در این تصویر توانست عملکرد بسیار بهتری از خود نشان دهد. جزئیات آجری مربوط به دیوار انتهایی، بسیار روشن تر و واضح تر اند و رنگ ها طبیعی تر جلوه می کنند.

10 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

11 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

ال جی معتقد است که به کمک فوکوس لیزری خود می تواند سریع تر از هر گوشی دیگری عکس بگیرد و در این تصویر، قدرت خود در عکس برداری سریع و دقیق را ثابت کرد. اس 5 نیز توانست بسیار سریع عمل کند اما در تصویر گرفته شده توسط دوربین این گوشی، هاله ای در اطراف بدنه ی اتوبوس در حال حرکت مشاهده می شود که از مقایسه ی آن با تصویر گرفته شده با جی3، نتیجه می گیریم که ال جی توانایی بالاتری در زمینه ی فوکوس خودکار دارد.

12 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

13 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

از مزایای داشتن دوربینی با قدرت فوکوس بالا این است که می توانید از فرزندان و یا حیوانات خود در حال حرکت عکس بگیرید و نگران از دست دادن آن لحظات تکرار نشدنی نباشید. همانطور که از تصاویر مشخص است، مشکل اصلی، قدرت فوکوس این دوربین ها نیست بلکه سرعت دیافراگم آن هاست. جی 3 توانست تصویر این مرد را درست زمانی که از وسط تصویر می گذرد، ثبت کند در حالیکه اس 5 کمی تأخیر داشت و تقریباً پس از عبور کامل وی از تصویر، توانست عکس بگیرد. اما در هر دو تصویر، چهره و اندام این مرد قابل تشخیص نیست.

14 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

15 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

در نور کمتر، نتایج کم و بیش یکسان بودند اما هم چنان جی 3 عملکرد سریع تری داشت در حالیکه اس 5 تقریباً نتوانست چیزی ثبت کند.

16 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

17 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

در محیط کم نور، اس 5 تصویر طبیعی تر و پر رنگ تری را به نمایش گذاشت اما نویز زیادی در آن وجود داشت که به وضوح در پس زمینه ی سبز رنگ تصویر قابل تشخیص است. جی 3 توانست نویز تصویر را به حداقل برساند و بدین ترتیب جزئیات را به هنگام بزرگنمایی واضح تر نشان می داد.

18 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

ال جی جی3

19 Is the LG G3s laser-equipped camera better than the Galaxy S5s

گلکسی اس5

در عکس برداری با فلاش نیز جی 3 توانست بهتر از اس 5 عمل کند. فلاش دوربین اس 5 به قدری پرنور بود که نور سرد شدیدی را بر روی اجزای عکس پخش کرد و رنگ هایی غیر طبیعی و نازیبا ایجاد کرد در حالیکه جی 3 به کمک فلاش ملایم تر خود توانست رنگ های طبیعی تر و گرم تری را در تصویر ایجاد کند.
هر دو دوربین توانستند در بخش فوکوس، حتی در محیط های کم نور، به خوبی عمل کنند. دوربین جی 3 با وجود سنسور لیزری خود فقط چند دهم ثانیه از اس 5 سریعتر بود اما اگر با دوربین های قدیمی تر مانند دوربین گلکسی اس 3 مقایسه کنیم، تفاوت بیشتری مشاهده خواهیم کرد. سرعت فوکوس بالا به شما این امکان را می دهد که حرکات سریع را ثبت کنید اما همانطور که به آن اشاره کردیم، اگر به دنبال وضوح بیشتر هستید، سرعت دیافراگم نقش مهم تری ایفا می کند.
در کل می توان گفت که اس 5 گزینه ی بهتری خواهد بود چراکه حالت های مختلفی برای عکس برداری ارائه می کند در حالیکه جی 3 برای ثبت تصاویر از محیط های کم نور مناسب تر است.

۱۰ مهر ۹۳ ، ۱۸:۲۸ ۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
آرمین رضوی