.:فارسی موبایل | سایت تخصصی موبایل ایران:.

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۳ ثبت شده است

Nokia Lumia 925

گوشی موبایل نوکیا لومیا 925 - Nokia Lumia 925

طراحی و ساخت
بیشترین تغییر این گوشی نسبت به لومیا 920، در شکل ظاهری و کیفیت ساخت آن است. بر خلاف مدل پیشین که بدنه ای پلی کربناتی و البته بی نهایت با کیفیت و مقاوم را دارا بود، این گوشی دارای قابی آلومینیومی در دور گوشی و قاب پشتی پلی کربناتیست که ظرافت بسیاری نیز در ساخت آن به خرج داده شده و بدنه زیبایی را برای گوشی فراهم آورده است. مدل‌های پیشین لومیا اکثرا دارای بدنه‌هایی قطور و تا حدودی سنگین وزن بودند، اما نوکیا در این گوشی از آلومینیوم و پلی کربنات استفاده کرده که باعث گردیده علاوه بر زیبا شدن ظاهر گوشی، وزن آن نیز به شکل قابل توجهی کاهش یابد. از نظر طول و عرض، این گوشی کاملا مشابه Lumia 920 است، فقط قطر آن از 10.7 به 8.5 میلی متر کاهش یافته و وزن آن نیز با کاهشی 46 گرمی، به 139 گرم رسیده است. 
لبه سمت چپ و زیرین گوشی کاملا آلومینیوم یکپارچه است و هیچ کلید یا شکافی را در هود جای نداده. اما بر روی لبه راستی گوشی، می‌توان کلید های کنترل صدا، پاور و شاتر دوربین را مشاهده نمود.لبه بالایی نیز محل قرار گیری جک 3.5 میلی متری هدفون، درگاه microUSB و شکاف سیم کارت است که البته آخری توسط درپوشی آلومینیومی پوشانده شده. نهایتا بر روی قاب پشتی نیز دوربین، فلاش و بلندگو قرار دارند.
اما طراحی گوشی نیز به گونه ایست که در اطراف صفحه نمایش هیچ لبه ای وجود ندارد و صفحه نمایش مقداری از بدنه گوشی بالاتر است، به همین دلیل شما در هنگام کار با آن، لبه های گوشی را حس نمی‌کنید. این به تنهایی مورد خوب و دوست داشتنی‌ای است، اما متاسفانه قاب پشتی گوشی به میزان زیادی لیز می‌باشد که نگهداری گوشی را در دست دشوار می‌کند. یعنی همواره باید گوشی را خیلی سفت نگه دارید، چرا که قاب پشتی هیچ گونه اصطکاکی با دست ندارد و به راحتی می‌تواند از دست کاربر سر بخورد. در کل باید گفت این گوشی از مدل پیشین ظاهری زیباتر دارد که سبکی آن، یک مزیت مهم‌تر لومیا 925 نسبت به 920 محسوب می‌گردد.

صفحه نمایش
Lumia 920 دارای یک صفحه نمایش انحنا دار 4.5 اینچی با دقت 1280×768 است که به تکنولوژی جدید نوکیا یعنی PureMotionHD+ نیز مجهز شده است. با وجود چنین رزولوشنی، تراکم پیکسلی این صفحه نمایش 332ppi می‌شود که عدد بسیار خوبیست. پنل AMOLED به کار رفته در این گوشی، یکی دیگر از تفاوت‌های لومیا 925 با لومیا 920 است که دارای پنل LCD بود. همچنین این صفحه نمایش قادر است 16 میلیون رنگ را نمایش دهد. عملکرد این صفحه نمایش در زوایای مختلف و در زیر نور مستقیم آفتاب نیز بسیار عالیست. اما مهم‌ترین نو آوری نوکیا در این گوشی به قابلیت جدید صفحه نمایش آن بر می‌گردد. این صفحه نمایش دارای تکنولوژی جدیدی به نام Super Sensitive Touch است که به کاربران این امکان را می‌دهد که بتوانند با گوشی خود حتی با دستکش نیز کار کنند! این قابلیت فوق‌العاده است و کارایی بی نظیری دارد. در ضمن، با وجود پنل AMOLED موجود، رنگ مشکی در این صفحه نمایش بسیار عمیق تولید می‌گردد که در هنگام کار با گوشی، نمی‌توان به راحتی محل تلاقی صفحه نمایش با بدنه را تشخیص داد.

سخت افزار
اما مغز متفکر این گوشی چیپ Snapdragon S4 است که پردازنده دو هسته ای 1.5 گیگاهرتزی Krait و پردازشگر گرافیکی Adreno 225 را به همراه دارد. در ضمن Lumia 925 دارای یک گیگابایت حافظه RAM است. این قدرت پردازشی باعث می‌گردد که این گوشی تمامی دستورات کاربر را به راحتی هر چه تمام‌تر اجرا نماید. حافظه داخلی این گوشی نیز 16 گیگابایت است که البته با توجه به عدم پشتیبانی این گوشی از کارت حافظه جانبی، باید به همین 16 گیگابایت قناعت نمود. البته مدل تحت قرارداد Vodafone این گوشی دارای حافظه 32 گیگابایتی است. با توجه به عملکرد خوب سیستم عامل ویندوز در مدیریت حافظه رم، عملکرد سخت افزاری این گوشی بسیار مناسب است و دستورات کاربر به سرعت اجرا می‌گردند. این گوشی از تنوع بسیار خوبی جهت اتصال به دنیای اینترنت از جمله پشتیبانی از شبکه پر سرعت 4G ، 3G، GPRS، Edge و Wi-Fi برخوردار است که باعث می‌گردد با توجه به صفحه نمایش بزرگ و سیستم عامل آن، مرورگری اینترنت در آن به بهترین و لذت بخش ترین حالت انجام پذیرد.

نرم افزار
Lumia 925 نیز یکی از گوشی‌های عرضه شده به بازار است که از سیستم عامل Windows Phone 8 بهره می‌برد. مایکروسافت تبلیغات زیادی برای این سیستم عامل انجام داده بود و کاربران انتظار زیادی از نسخه‌ی جدید سیستم عامل موبایل کمپانی مایکروسافت داشتند. در عمل باید گفت که اگر پیش‌تر کاربر گوشی‌های مبتنی بر ویندوز فون 7.0 و 7.5 بوده‌اید، تغییرات زیادی در محیط سیستم عامل احساس نخواهید کرد. اصلی‌ترین تغییر ایجاد شده در سیستم عامل ویندوز فون 8 نسبت به نسخه های پیشین، منوی Start است که قابلیت‌های شخصی سازی جدیدی به آن اضافه شده است. برای مثال شما می‌توانید ابعاد کاشی‌های متحرک (Live Tiles) را تغییر داده و چیدمان آن‌ها را بنا به سلیقه‌ی خود تغییر دهید. تغییر اصلی ایجاد شده در صفحه‌ی قفل گوشی (Lockscreen) می‌باشد.
تعداد زیادی از پیغام‌ها و هشدارها به صورت بسیار کامل و جامع در این صفحه نمایش داده می‌شوند که کاربر می‌تواند نوع پیغام‌های نشان داده شده در این صفحه را بنا به نیاز و سلیقه‌ی خود، از منوی تنظیمات دستگاه تغییر دهد. از قابلیت‌های کاربردی این سیستم عامل می‌توان به منوی مالتی تسکینگ اشاره کرد که کاربر می‌تواند با نگه داشتن کلید Back بر روی گوشی وارد این منو شود. ویندوز فون 8 به طور پیش فرض از مرورگر اینترنت Internet Explorer 10 استفاده می‌کند. این مرورگر بسیار روان است و با سرعت بالایی می‌تواند صفحات اینترنتی را نشان دهد. به علاوه این مرورگر اینترنت به کاربر این امکان را می‌دهد که صفحات اینترنتی مورد نظر را با دوستان خود از طریق SMS و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارد. 
به جز این امکانات، نمی‌توان گفت که ویندوز فون 8 تغییر چشمگیری نسبت به ویندوز فون منگو (نسخه‌ی 7.5) داشته است. مایکروسافت طراحی ویندوز فون 8 را به بهترین نحو انجام داده است. محیط سیستم عامل کاملا روان است و کاربران کوچک‌ترین کاهش سرعتی هنگام کار کردن و سوئیچ کردن بین برنامه های مختلف مشاهده نخواهند کرد. 

دوربین
این گوشی یک عضو دیگر از خانواده لومیا خواهد بود که از تکنولوژی PureView در دوربین خود بهره می‌برد. درست است که سنسور دوربین این گوشی همانند گوشی 808، سنسوری 41 مگاپیکسلی نبوده و تنها 8 مگاپیکسل است ولی طبق ادعای کمپانی نوکیا، این سنسور که ساخت کمپانی معتبر کارل زایس می‌باشد بسیار بهتر و بهینه تر از سنسورهای 8 مگاپیکسلی موجود بر روی گوشی‌های دیگر است. به علاوه این دوربین به فلاش LED نیز مجهز بوده و می‌تواند با کیفیت Full HD 1080p فیلم‌برداری کند. با وجود کمینه نسبت کانونی لنز دوربین این گوشی که f/2.0 را به کاربر ارائه می‌نماید، عملکرد این دوربین در شرایط نا مساعد نوری بسیار رضایت بخش است و عکس‌های بسیار خوبی را در فضاهای تاریک ثبت می‌نماید. در ضمن، تغییر دیگر این دوربین نسبت به مدل پیشین، استفاده آن از ایزو 3200 در شرایط نوری بد است که باز هم به بهتر شدن عکس‌ها کمک می‌نماید.
همچنین، نوکیا برنامه ای را به نام Nokia Smart Cam به دوربین افزوده که بسیاری از امکانات گلکسی اس 4 سامسونگ را به این گوشی نیز می‌افزاید. به طور مثال، با فشردن دکمه شاتر چندین عکس ثبت می‌گردد و شما می‌توانید با وجود آن‌ها، مواردی را از عکس حذف نمایید، بهترین صورت را انتخاب کنید، یا یک عکس به شیوه Action Shot ثبت نمایید که در آن، شخص یا سوژه مورد نظر با حرکاتش ثبت می‌گردد و از سوژه در حال حرکت، چندین عکس در یک عکس ثبت می‌گردد.
اما کیفیت عکس‌های ثبت شده نیز کاملا رضایت بخش هستند. البته عکس‌ها در شرایط نوری مناسب شرایط به مراتب بهتری دارند، ولی در شب نیز عکس‌های خوبی ثبت می‌گردد. البته باید اذعان کنیم که منظور از عکس خوب، عکس‌های قابل چاپ نیستند، بلکه نسبت به دوربین دیگر گوشی‌ها، مقداری شرایط نوری بهتری دارند.

باتری
طبق اعلام نوکیا، باتری موجود بر روی این گوشی یک باتری 2000 میلی آمپر-ساعتی از نوع لیتیوم یونی است که به راحتی بیش از 18 ساعت مکالمه ممتد را پشتیبانی می‌نماید و در حالت آماده به کار، بیش از 440 ساعت می‌تواند گوشی را روشن نگاه دارد.

و در نهایت آخرین قابلیتی که در مورد این گوشی لازم است به آن اشاره کنیم، وجود 7 گیگابایت حافظه مجازی SkyDrive به همراه آن است که به کاربران اهدا می‌گردد.

جمع بندی
به نظر می‌رسید سری جدید گوشی‌های نوکیا از خانواده لومیا بتوانند یک‌بار دیگر کمپانی نوکیا را احیا نمایند، اما لومیا 820 و 920 موفق به انجام این مهم نگردیدند، حال نوکیا شانسش را در تولید لومیا 925 امتحان می‌کند. با وجود این همه امکانات خوب، می‌توان لومیا 925 را پرچم دار آبرومند نوکیا در بین گوشی‌های هوشمند سطح بالای بازار دانست که به راحتی می‌تواند با محصولات ساخت اپل، سامسونگ، سونی و HTC رقابت نماید و مدافع اعتبار نوکیا باشد.
 

ویدئوی نقد و بررسی Nokia Lumia 925

 

 

 

 

برای مشاهده نقد و بررسی ویدیویی گوشی Lumia 925، میتوانید به این صفحه مراجعه و یا بر روی عکس بالا کلیک نمایید.

مزایا:
پردازنده دو هسته ای قدرتمند به همراه یک گیگا بایت رم
صفحه نمایش بزرگ 4.5 اینچی با پنل AMOLED
تراکم پیکسلی 332ppi صفحه نمایش
دوربین 8 مگاپیکسلی بسیار با کیفیت
باتری با شارژدهی مناسب
پشتیبانی از امکانات متنوع ارتباطی مانند 4G، 3G، GPRS، Edge و Wi-Fi
قابلیت NFC و DLNA
سیستم عامل ویندوز فون 8
معایب:
فقدان شکاف کارت حافظه جانبی
۲۲ فروردين ۹۳ ، ۱۷:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آرمین رضوی

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

در نمایشگاه MWC 2013، همگان منتظر معرفی گوشی‌های جدید نوکیا بودند که ببینند این کمپانی چه گوشی‌های جدیدی را برای ارائه آماده نموده است. در حالی که همه منتظر معرفی گوشی‌های سطح بالا بودند، نوکیا به معرفی دو گوشی سطح پایین و البته دو گوشی سطح متوسط بسنده نمود تا طرفداران خود را به کلی ناامید نماید. یکی از گوشی‌های سطح متوسط این کمپانی، لومیا 520 نام دارد. با ما همراه باشید تا با این گوشی بیشتر آشنا شوید.

 

طراحی و ساخت

طراحی این گوشی تقریبا شبیه به دیگر گوشی‌های خانواده لومیا و مخصوصا گوشی‌های جدید تر این خانواده می‌باشد، به طوری که لبه‌ها انحنای کمی دارند، اما با این حال کمی تیزتر از مدل 620 شده‌اند. 
 
به هر حال، قیمت بالای لومیا 920 و 820  مانعی برای بسیاری از افراد جهت خرید آن‌ها ایجاد می‌نماید که با تولید و عرضه لومیا 520، امکان داشتن مدل ارزان قیمت آن‌ها نیز برای آن‌ها فراهم گشته است. دور تا دور گوشی نیز کاملا لبه‌ها منحنی هستند، طوریکه انگار صفحه نمایش همچون درپوشی بر روی قاب پشتی قرار گرفته است. ابعاد این گوشی 120×64×9.9 میلی متر است که 124 گرم نیز وزن دارد. 
 


 
در سمت راست این گوشی کلید های پاور، کنترل صدا و شاتر قرار گرفته‌اند. 


 

 
همچنین درگاه microUSB نیز در قسمت زیرین گوشی قرار دارد. 
 
 
جک 3.5 میلی متری هدفون نیز در لبه بالایی گوشی تعبیه شده است. 
 
 

نهایتا، دوربین و بلندگو نیز بر روی قاب پشتی گوشی به چشم می‌خورند. یکی از نکات جالب بدنه این گوشی، رنگ‌های متنوع موجود برای قاب پشتی آن است که به گوشی جلوه جالبی بخشیده است. ضمنا، با توجه به اینکه قاب پشتی گوشی به راحتی و توسط کاربر قابل تعویض می‌باشد، کاربر قادر خواهد بود به سلیقه خود از رنگ‌های مختلف استفاده نماید.
 

صفحه نمایش

صفحه نمایش به کار رفته بر روی این گوشی، یک صفحه نمایش 4 اینچی لمسی خازنی از نوع IPS LCD  است که تصاویر را با رزولوشن 800×480 پیکسل به نمایش می‌گذارد. 
 

این صفحه نمایش قادر است 16 میلیون رنگ را تولید نماید و از یک لایه محافظ ضد خش نیز بهره می‌برد. در ضمن، عملکرد آن زیر نور آفتاب هم  بسیار خوب است. قابلیت دریافت چندین لمس همزمان نیز، کار با آن را برای کاربر راحت‌تر می‌نماید. اما با وجود ابعاد و رزولوشن تصویر این صفحه نمایش، تراکم پیکسلی به دست آمده معادل 233ppi می‌باشد که بسیار قابل قبول است.
 

 در کل، می‌توان گفت که صفحه نمایش لومیا 520 به دلیل عملکرد بسیار خوب یکی از مزایای آن محسوب می‌گردد.
 

سخت افزار

از لحاظ سخت افزار داخلی تفاوت‌هایی بین لومیا 520  با مدل‌های بالاتر خود وجود دارد. یعنی مغز متفکر  این گوشی چیپ Snapdragon است که پردازنده دو هسته ای 1  گیگاهرتزی و پردازشگر گرافیکی Adreno 305 را پشتیبانی می‌کند. همچنین حافظه رم این دستگاه نیز 512 مگابایت است. این سخت افزار عملکرد روان ویندوز 8 را بر روی لومیا 520 تضمین می‌نماید. با اینکه قدرت این گوشی به اندازه برادران بزرگ‌تر خود یعنی لومیا 920 و 820 نیست، اما به راحتی از پس اجرای اکثر دستورات بر می‌آید. در ضمن، لومیا 520 دارای 8 گیگابایت حافظه داخلی است که با توجه به پشتیبانی این گوشی از کارت حافظه جانبی، تا 64 گیگابایت دیگر نیز می‌توان به آن اضافه نمود. با پشتیبانی این گوشی از راه های مختلف ارتباط با شبکه جهانی اینترنت  از جمله 3G، GPRS، Edge و سرآمد همه آن‌ها Wi-Fi، امکان مرورگری اینترنت نیز بر روی این گوشی با سرعت بالا فراهم است. همچنین به کمک فناوری‌های بلوتوث و درگاه USB نیز می‌توان به راحتی با دیگر دستگاه‌ها تبادل اطلاعات نمود.

 

نرم افزار

Lumia 520  جزو اولین گوشی‌های عرضه شده به بازار است که از سیستم عامل Windows Phone 8 بهره می‌برد. مایکروسافت تبلیغات زیادی برای این سیستم عامل انجام داده بود و کاربران انتظار زیادی از نسخه‌ی جدید سیستم عامل موبایل کمپانی مایکروسافت داشتند. در عمل باید گفت که  اگر پیش‌تر کاربر گوشی‌های مبتنی بر ویندوز فون 7.0 و 7.5 بوده‌اید، تغییرات زیادی در محیط سیستم عامل احساس نخواهید کرد.
 

 
 اصلی‌ترین تغییر ایجاد شده در سیستم عامل ویندوز فون 8 نسبت به نسخه های پیشین، منوی Start است که قابلیت‌های شخصی سازی جدیدی به آن اضافه شده است. برای مثال شما می‌توانید ابعاد کاشی‌های متحرک (Live Tiles) را تغییر داده و چیدمان آن‌ها را بنا به سلیقه‌ی خود تغییر دهید. تغییر اصلی ایجاد شده در صفحه‌ی قفل گوشی (Lockscreen) می‌باشد. تعداد زیادی از پیغام‌ها و هشدارها به صورت بسیار کامل و جامع در این صفحه نمایش داده می‌شوند که کاربر می‌تواند نوع پیغام‌های نشان داده شده در این صفحه را بنا به نیاز و سلیقه‌ی خود، از منوی تنظیمات دستگاه تغییر دهد. یکی از قابلیت‌های جالب اضافه شده به Windows Phone 8، امکان "اتاق" یا "Room" است. این قابلیت به کاربر امکان می‌دهد که بتواند با تعدادی از مخاطبین مورد نظر را انتخاب کرده و با آن‌ها تصاویر و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید. از قابلیت‌های کاربردی این سیستم عامل می‌توان به منوی مالتی تسکینگ اشاره کرد که کاربر می‌تواند با نگه داشتن کلید Back بر روی گوشی وارد این منو شود. ویندوز فون 8 به طور پیش فرض از مرورگر اینترنت Internet Explorer 10 استفاده می‌کند. این مرورگر بسیار روان است و با سرعت بالایی می‌تواند صفحات اینترنتی را نشان دهد. به علاوه این مرورگر اینترنت به کاربر این امکان را می‌دهد که صفحات اینترنتی مورد نظر را با دوستان خود از طریق SMS و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارد. به جز این امکانات، نمی‌توان گفت که ویندوز فون 8 تغییر چشمگیری نسبت به ویندوز فون منگو (نسخه‌ی 7.5) داشته است. مایکروسافت طراحی ویندوز فون 8 را به بهترین نحو انجام داده است. محیط سیستم عامل کاملا روان است و کاربران کوچک‌ترین کاهش سرعتی هنگام کار کردن و سوئیچ کردن بین برنامه های مختلف مشاهده نخواهند کرد. در ضمن، برنامه نقشه‌ها و مکان یابی نوکیا یعنی Here نیز همراه با Nokia Drive بر روی این گوشی قرار داده شده است.
 

دوربین

دوربین این گوشی یک دوربین 5 مگاپیکسلی است که عکس‌ها را با رزولوشن 1936×2592  پیکسل ثبت می‌نماید. از قابلیت‌های این دوربین می‌توان به فوکوس خودکار و ثبت موقعیت مکانی و زمانی اشاره نمود. کیفیت فیلم برداری این دوربین نیز HD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه می‌باشد. اما بر خلاف لومیا 620، در این مدل از دوربین جلویی خبری نیست و مکالمه تصویری با این گوشی مقداری سخت و یا نشدنی به نظر می‌رسد. اما عملکرد کلی دوربین متوسط و در حد دیگر گوشی‌های میان رده بازار است و هیچ شباهتی به عملکرد بزرگان خاندان لومیا یعنی 920 یا 1020 ندارد.
 

باتری

باتری این گوشی یک باتری 1430 میلی متری آمپر ساعتیست که از باتری مدل‌های 820 و 920 بسیار ضعیف‌تر است، با این حال بیش از 14 ساعت مکالمه ممتد را پشتیبانی می‌نماید. همچنین، در حالت آماده باش نیز این گوشی تا 360 ساعت روشن می‌ماند که عملکرد مناسبی برای یک باتری 1430 میلی آمپری محسوب می‌شود. 

 
 

جمع بندی

قبل از جمع بندی در مورد این گوشی، می‌خواهیم نظرتان را به آماری جلب کنیم. در آخرین آمار منتشر شده از AdDuplex، لومیا 520  با 27 درصد فروش در بین ویندوزی‌ها، رکورد دار و صدر نشین گوشی‌های ویندوزفونی بازار می‌باشد. حتی در برخی کشور های در حال توسعه، آمار فروش این گوشی به 36 درصد می‌رسد، یعنی از هر 3 گوشی ویندوزی که به فروش می‌رسد، یکی لومیا 520 است، در حالی که پرچم‌داران نوکیا یعنی لومیا 920 و 925 اصلا درصد چشم گیری را در بازار به خود اختصاص نداده‌اند و برای مثال فروش لومیا 920 در هند، تنها 4 درصد گزارش شده است. این آمار خود گویای خیلی نکات است. اولین نکته اینکه با یک گوشی محبوب طرف هستیم که توانسته بر خلاف پیش بینی‌ها، دل کاربران زیادی را در جهان به دست آورد. نکته دوم، به ارزش خرید این گوشی باز می‌گردد که با قیمت معقول و مقرون به صرفه لومیا 520، باعث گردیده این گوشی به یکی از پر فروش ترین گوشی‌های کمپانی معتبری همچون نوکیا تبدیل گردد.نکته سوم نیز اینکه برای داشتن یک گوشی خوب ویندوزی، لازم نیست حتما حساب بانکیتان را خالی کرده و پرچم‌داران نوکیا را انتخاب نمایید، چرا که با وجود عملکرد عالی ویندوزفون بر روی گوشی‌های هوشمند، با خرید یک گوشی میان رده از این نوع گوشی‌ها نیز می‌توان صاحب یک گوشی کارآمد شد. بنابراین، لومیا 520 را یکی از گوشی‌های ارزشمند نوکیا میدانیم که در کنار برادرش لومیا 620، هر دو انتخاب‌های بسیار مناسبی برای طرفداران گوشی‌های ویندوزی محسوب می‌گردند و نوکیا را بین مصرف کنندگان رو سفید خواهند نمود.

 

ویدئوی نقد و بررسی Lumia 520

 

 

 

برای مشاهده نقد و بررسی ویدیویی گوشی Nokia Lumia 520، میتوانید به این صفحه مراجعه و یا بر روی عکس بالا کلیک نمایید.



 
مزایا:
کیفیت ساخت مناسب و طراحی در رنگ‌های متنوع
قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
پشتیبانی از 3G، Wi-Fi، GPRS و Edge
صفحه نمایش 4 اینچی از نوع IPS
سیستم عامل ویندوز فون با عملکردی عالی
دارای 7 گیگابایت حافظه مجازی SkyDrive
قیمت مناسب و مقرون به صرفه
معایب:
عدم وجود NFC
 
 
۱۴ فروردين ۹۳ ، ۱۹:۲۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آرمین رضوی

Xperia SP

طراحی و ساخت

ظاهر این گوشی ما را به یاد گوشی دیگری نیانداخت، چرا که تقریبا طراحی جدیدی را سونی برای این گوشی انجام داده است و المان‌های جدیدی را به گوشی اضافه نموده است. با اینکه نوار اکرلیکی سونی را پیش از این بر روی Xperia S و چند مدل دیگر نیز دیده بودیم، ولی این نوار نیز با تغییراتی در پایین این گوشی قرار گرفته است که ظاهری منحصر به فرد را برای گوشی به وجود آورده است. در ساخت Xperia SP از سه ماده شیشه، فلز و پلاستیک استفاده شده است.
 

 البته به همان نسبت که کیفیت بدنه فلزی گوشی به نظرمان خوب آمد، کیفیت قاب پلاستیکی گوشی مقداری پایین‌تر از سطح انتظارمان از گوشی‌های ساخت سونی بود. ابعاد 130.6 × 67 و قطر 10 میلی متری بدنه این گوشی، آن‌را به یک گوشی خوش دست تبدیل نموده که کار با یک دست نیز با آن امکان پذیر است. اما وزن 155 گرمی آن مقداری زیاد است که در اولین بار در دست گرفتن گوشی، کاملا متوجه آن خواهید شد. محل قرار گیری کلید های این گوشی نیز کمی عجیب است، چرا که همه آن‌ها بر روی لبه راست گوشی جا داده شده‌اند.
 

کلید های کنترل صدا، پاور و شاتر دوربین همه بر روی یک لبه قرار دارند و لبه سمت چپ فقط میزبان درگاه microUSB است. جک 3.5 میلی متری صدا نیز بر روی لبه بالایی قرار دارد. نهایتا، دوربین، فلاش LED، بلندگو و چیپ NFC نیز بر روی قاب پشتی تعبیه شده‌اند. اما نواری که پیش‌تر گفتیم، در قسمت زیرین کاملا خود نمایی می‌نماید، و البته وقتی بیشتر به حضور آن پی خواهید برد که اتفاقی در گوشی بیافتد که احتیاج به هشدار داشته باشد، اتفاق‌هایی مانند تماس ورودی و از دست رفته، پیامک، آلارم و ...
 

جالب است که برای هر کدام از این اتفاق‌ها می‌توان رنگ نوار هشدار را تغییر داد و شخصی سازی نمود. در کل، کیفیت این گوشی به نظر راضی کننده می‌رسد که فقط امیدواریم سونی از کلید پاور جدید خود که از گوشی Xperia Z به بعد بر روی گوشی‌هایش قرار داده دست بکشد و یا تغییری در طراحی خارج از بدنه آن انجام دهد.
 

صفحه نمایش

صفحه نمایش موجود بر روی این گوشی یک صفحه نمایش 4.6 اینچی از نوع TFT است. به هر حال وقتی سونی در سطح بالاترین گوشی‌هایش از صفحه نمایش‌های با پنل TFT استفاده می‌نماید، کاملا قابل پیش بینی است که در گوشی‌های سطح متوسط از صفحه نمایش‌های بهتری استفاده نکند. اما رزولوشن این صفحه نمایش 1280×720 یا HD می‌باشد که با وجود این رزولوشن و ابعاد صفحه نمایش، تراکم پیکسلی 319ppi به دست می‌آید که تراکم بسیار مناسبیست. طبق انتظار، این صفحه نمایش قادر است تا 16 میلیون رنگ را تولید نماید و از 10 لمس همزمان پشتیبانی کند. 
سونی بر روی این گوشی از موتور Bravia 2 استفاده نموده است که وقتی آن‌را در کنار گوشی‌های قبلی این کمپانی با موتور Bravia قرار دادیم، افزایش کیفیت را به وضوح مشاهده نمودیم. البته متاسفانه این موتور فقط در زمان تماشای عکس یا ویدئو با اپلیکیشن استاندارد دستگاه فعال می‌باشد و برای مثال در هنگام مشاهده عکس در Browser، از مزیت این موتور بهره‌مند نخواهید شد. اما از نظر عملکرد، تا وقتی که از روبرو به صفحه نمایش نگاه کنید، کیفیت آن برایتان کاملا لذت بخش است. اما مشکل صفحه نمایش‌های با پنل TFT وقتی نمایان می‌شود که از زوایای مختلف به آن نگاه می‌کنید و کاهش کیفیت در آن‌ها کاملا مشهود است. ولی رنگ‌های تولید شده و روشنایی صفحه بسیار مناسب هستند و با بالا بردن Brightness در هنگام کار با گوشی در شرایط نوری قوی نیز مشکل چندانی نخواهید داشت. اما باید بپذیریم که برای یک گوشی در این سطح قیمت، صفحه نمایش خوبی را مشاهده نمودیم که ارزش خرید گوشی را بالا می‌برد.
 

سخت افزار و نرم افزار

مغز متفکر Xperia SP، چیپ Qualcomm Snapdragon است که دارای پردازنده دو هسته ای 1.7 گیگاهرتزی Krait و پردازشگر گرافیکی Adreno 320 است. چنین سخت افزار قدرتمندی، محیط کاربری بسیار روانی را برای کاربر مهیا می‌کند. در ضمن این گوشی دارای یک گیگابایت حافظه RAM نیز می‌باشد که باعث می‌شود هنگام اجرای چند برنامه به طور همزمان، هیچ‌گونه کاهش سرعتی را مشاهده نکنید. حافظه داخلی این گوشی 8 گیگابایت است که البته می‌توان این حافظه را در صورت نیاز از طریق درگاه کارت حافظه microSD تا 32 گیگابایت دیگر افزایش داد.
Xperia SP به طور پیش فرض از سیستم عامل اندروید نسخه 4.1 استفاده می‌کند که به رابط کاربری انحصاری سونی مزین شده است. تعداد زیادی از ویجت های آشنا مثل ویجت پخش کننده موسیقی Walkman یا ویجت آلبوم‌های عکس و ویدئو وجود دارند. اما یکی از امکانات نرم افزاری بسیار جالبی که در این گوشی نیز وجود دارد "برنامه های کوچک" یا "Small Apps" می‌باشد. هنگامی که کلید مالتی تسک را انتخاب می‌کنید، علاوه بر لیست آخرین برنامه های اجرا شده، تعدادی برنامه در نوار پایینی وجود دارند (مانند ماشین حساب، دفترچه یادداشت، ...) که با انتخاب آن‌ها، برنامه مورد به صورت کوچک شده اجرا می‌شود و شما می‌تواند همزمان با کارهای دیگر، همیشه این برنامه را بر روی صفحه خود همراه داشته باشید. به طور مثال شما می‌توانید هنگام تماشای ویدئو، برنامه دفترچه یادداشت را به صورت کوچک شده بر روی صفحه خود قرار داده و نوت برداری کنید.
اما این گوشی دارای کیبورد مناسبی نیز می‌باشد. ظاهر کیبورد بسیار ساده بوده، کلیدها بزرگ و با فاصله مناسب از هم قرار دارند و از حالت Swipe نیز پشتیبانی می‌شود. به راحتی می‌توان گفت که یکی از بهترین کیبوردهاییست که به صورت استاندارد بر روی گوشی‌های اندرویدی دیده بودیم.
به لطف تراکم پیکسلی بسیار بالای صفحه نمایش و پردازنده قدرتمند و البته پشتیبانی گوشی از انواع مختلف راه های ارتباطی مانند 4G، 3G، Wi-Fi، GPRS و Edge، مرورگری اینترنت با این گوشی بسیار روان و لذت بخش است و هیچ‌گونه جای شکوه یا گلایه ای وجود ندارد. Xperia SP برای پخش موسیقی از نرم افزار Walkman استفاده می‌کند که پیش‌تر آن را در مدل‌های قبلی خانواده Xperia مانند گوشی‌های Xperia S و Xperia T نیز دیده بودیم. این برنامه دارای یک بخش جداگانه برای بهینه سازی کیفیت موسیقی پخش شده نیز می‌باشد که شامل یک Equalizer پیشرفته با قابلیت تنظیم دستی و تعدادی گزینه برای ایجاد فضای سه بعدی مجازی است. پخش کننده ویدئوی گوشی نیز بسیار مناسب است. وجود بلندگوی با کیفیت به یکی از نقاط قوت گوشی‌های خانواده Xperia تبدیل شده است و Xperia SP نیز از این قاعده مستثنا نیست. صدا کاملا شفاف است و می‌توان گفت که عملکرد بلندگو نیز مناسب است. وجود چیپ NFC نیز بر روی یک گوشی در این سطح یک مزیت به شمار می‌رود که این گوشی از آن بهره‌مند است.
 

دوربین

Xperia SP از یک دوربین 8 مگا پیکسلی به همراه فلاش LED بهره می‌برد که کیفیت عکس‌برداری خیلی خوبی را ارائه می‌دهد. رزولوشن عکس‌های ثبت شده با این دوربین 2448×3264 پیکسل می‌باشد. عکس‌های گرفته شده با دوربین این گوشی جزئیات را به خوبی نشان داده، رنگ‌های تولید شده بسیار طبیعی بوده و سرعت فوکوس دوربین بسیار بالاست. تنها در شرایط نوری ضعیف است که سرعت فوکوس پایین می‌آید. همچنین، امکان فوکوس لمسی، ثبت موقعیت مکانی و زمانی، عکاسی HDR و Panorama، تشخیص چهره و لبخند و البته لرزشگیر دست نیز برای این دوربین وجود دارند.

اما کیفیت فیلم برداری دوربین نیز Full HD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه می‌باشد. در نهایت، یک دوربین مکالمات تصویری با کیفیت VGA نیز در قسمت جلویی گوشی قرار دارد که برای این منظور کافی به نظر می‌رسد. در کل می‌توان گفت که این دوربین در بین برترین دوربین‌های 8 مگاپیکسلی قرار نمی‌گیرد و مقداری با دوربین گوشی‌هایی مانند iPhone5، Galaxy Note II و ... تفاوت کیفیت دارد.

 

باتری

با وجود بزرگی این گوشی، سونی از فضای موجود حداکثر استفاده را کرده و یک باتری لیتیوم یونی 2370 میلی آمپر ساعتی را در گوشی جای داده است. با وجود یک صفحه نمایش 4.6 اینچی با رزولوشن HD، بیش از هر زمان دیگری نیاز به همچین باتری قدرتمندی احساس می‌گردد که خوشبختانه سونی به خوبی این نیاز را با وجود یک باتری لیتیوم-یونی برطرف نموده است. با هر مرتبه شارژ باتری، می‌توان به راحتی تا 10 ساعت با گوشی مکالمه ممتد انجام داد. همچنین بیش از 39 ساعت پخش موسیقی در توان این باتری می‌باشد و در حالت آماده به کار، تا بیش از 25 روز گوشی روشن می‌ماند که عملکرد خوبی به شمار می‌رود. البته لازم به ذکر است که با اینکه قاب پشتی به راحتی توسط کاربر قابل باز شدن است، باتری بر روی گوشی چسبیده و قابل تعویض توسط کاربر نمی‌باشد.
 

جمع بندی

درست است که با یکی از پرچم‌داران سونی آشنا نشدیم، اما این گوشی نیز همانند گوشی‌های Xperia T و Xperia TX یک گوشی هوشمند خوش قیمت است که می‌تواند تمامی نیاز های کاربران خود را کم و بیش مرتفع نماید. با وجود یک صفحه نمایش بزرگ 4.6 اینچی، سخت افزار مناسب، دوربین 8 مگاپیکسلی و البته سیستم عامل اندروید با نسخه 4.1، می‌توان این گوشی را یک انتخاب عالی برای کسانی دانست که قصد داشتن یک گوشی هوشمند خوب با قیمتی مناسب را دارند. نباید فراموش کنیم که دلیل اصلی ما برای ارزشمند نامیدن این گوشی، قیمت مناسب آن است، وگرنه مسلما با هزینه بیشتر می‌توان گوشی‌های به مراتب قدرتمند تری را نیز در بازار پیدا نمود. اما Xperia SP یک گوشی ارزشمند و دوست داشتنی دیگر از کمپانی سونی محسوب می‌گردد که با توجه به قیمت و امکاناتش، می‌تواند کاربر خود را کاملا راضی نگاه دارد.
 

 

ویدئوی نقد و بررسی Xperia SP

 

 

 

برای مشاهده نقد و بررسی ویدیویی گوشی Sony Xperia SP، میتوانید به این صفحه مراجعه و یا بر روی عکس بالا کلیک نمایید.

مزایا:
صفحه نمایش 4.6 اینچی با کیفیت خوب
نسخه 4.1 سیستم عامل اندروید
سخت افزار مناسب
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
وجود چیپ NFC و قابلیت DLNA
دوربین 8 مگاپیکسلی با قابلیت فیلم برداری Full HD
باتری 2370 میلی آمپر ساعتی
وجود موتور Bravia 2 بر روی صفحه نمایش
معایب:
وزن زیاد
کیفیت متوسط دوربین نسبت به دیگر 8 مگاپیکسلی ها
۰۹ فروردين ۹۳ ، ۲۳:۲۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آرمین رضوی